REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aparatură nouă la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol

Aparatură nouă la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol

Replica API 12 ianuarie 2016 | 09:12 466

După vacanţa de iarnă, în prima zi de la redeschidere au sosit 100 de pacienţi

După vacanţa de iarnă, în prima zi de la redeschidere au sosit 100 de pacienţi

Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol a început anul cu dreptul. Are în dotare aparatură nouă şi modernă. Sanatoriul care şi-a redeschis pe 11 ianuarie porţile, beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo - fizical - kinetic din ţara noastră. Aici se asigură tratamentul pacienţilor internaţi în cele trei secţii ale sanatoriului, precum şi tratamentele ambulatorii. Se pot trata până la 1.000 de pacienţi zilnic şi se pot realiza peste 6.000 de servicii medicale zilnic. În prima zi s-au înregistrat aproximativ 100 de persoane, iar conducerea sanatoriului susţine că pe parcursul săptămânii numărul pacienţilor va creşte considerabil. Pacienţii din toată ţara, dar şi din afara ei, vin să se bucure de băile termale şi de tratamentele sanatoriului.

„Avem deja pacienţi şi aşteptăm să mai vină. Am început anul în forţă cu aparatură nouă, performantă”, a afirmat Roxana Almăşan, managerul Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. La sfârşitul anului trecut sanatoriul a achiziţionat aparatură medicală de ultimă generaţie ce se adresează unei game largi de afecţiuni. Noua gamă de aparatură reprezintă un sistem de fizioterapie avansat, care include toate cele patru module terapeutice: electroterapie, ultrasunete, lasere şi magnetoterapie. Parametrii superiori, spectrul larg de aplicatori şi accesoriile fac ca această gamă să fie alegerea ideală pentru orice bază de tratament modernă.

„De asemenea, ne mândrim și cu achiziționarea laserului de înaltă intensitate ce a primit în anul 2014 Premiul Red Dot Design, unul dintre cele mai renumite premii pe plan internațional, datorită funcționalității sale superioare, nivelului înalt de inovație precum și a preciziei tehnologice. Specificăm că punctul forte al acestor lasere îl reprezintă lungimea de undă superioară, ceea ce permite o putere maximă de 50 de ori mai mare decat în terapia laser de joasă intensitate” a mai precizat managerul Roxana Almășan.

O altă achiziție o reprezintă căzile de hidroterapie cu forme bine definite, elegante, cu materiale de înaltă calitate și abilități profesionale perfecte. Operarea pe aceste căzi este foarte rapidă și ușoară, datorită trasăturilor unice, cum ar fi interfața, touch screen color sau pornirea programelor de terapie prin atingerea unei singure taste. Această aparatură are caracteristici performante ceea ce determină o creștere a calității serviciilor medicale oferite de catre sanatoriu populației. În ceea ce privește proiectele pentru anul 2016, managerul a afirmat că sunt foarte multe:

„Avem în vedere reabilitarea sanatoriului de la copii și vrem să mărim baza de tratament printr-un proiect european. Însă mai avem foarte multe lucruri de reabilitat anul acesta. Trebuie să schimbăm aerele condiționate, calculatoarele, lenjeriile și multe alte lucruri care eu cred că o să le ducem la capăt. Avem în cap să creștem calitatea serviciilor oferite”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218