REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Apare un nou tip de pensie în România, Pilonul IV. Firmele își pot premia angajații cu pensii mari

Apare un nou tip de pensie în România, Pilonul IV. Firmele își pot premia angajații cu pensii mari

Replica API 23 februarie 2020 | 09:57 295

Perpectiva unei bătrâneți îngropate de sărăcie ne sperie pe toți. Cei care vor să alunge acest gând și lucrează pentru companii cărora le pasă de angajații lor vor avea în curând la dispoziție pensia ocupațională, adică Pilonul IV. Autoritatea de Supraveghere Financiară a elaborat normele de aplicare a acestei legi.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a elaborat mai multe norme pentru acest pilon de pensii private.

Prima vizează capitalul social minim, necesar pentru administrarea fondului. Acesta trebuie menţinut la 1,5 milioane de euro.

A doua normă se referă la fondurile de pensii. Vor fi constituite pe bază de contract de societate. Aceste fonduri vor fi administrate de societăţile de pensii, de investiţii si de asigurarări de viaţă. Mai exact, cele care sunt autorizate să administreze astfel de fonduri de pensii private. Angajatorul este cel care poate stabili o schemă de pensii ocupaționale. Tot el are obligaţia să vireze contribuţiile aferente fiecărui angajat care își dorește o asemenea pensie facultativă.

Angajatorul însă poate stabili cuantumuri diferite, în funcție de salariul angajatului ori de vechimea la locul de muncă. Însă plata maximă care se poate face lunar către Pilonul IV de pensii nu poate depăși jumătate din salariul net al angajatului.

Actul normativ a fost inițiat de Guvernul Dăncilă și a fost prezentat ca o măsură pentru viitorii pensionari, care își pot asigura astfel venituri suplimentare la bătrânețe.

Doina Pârcălabu, fost director al Casei Naționale de Pensii: În cazul pensiilor ocupaționale contribuțiile se depun de angajator, reprezintă o componentă a pachetului motivațional care este aferent derulării unui contract individual de muncă. Nu se face distincție de tipul angajatorului. Dacă este privat sau de stat. E un fapt lăudabil că în acest moment avem mai multe forme de a stimula economiile pentru bătrânețe, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Explicati clar oamenilor, nu cum sunt toate in tara asta ascunse in spatele unor cuvinte frumos mestesugite.Asa sunt bancile cu contractele de credit, depozite etc,asigurarile de orice tip, pensiile pilonul 2 si 3.Era o batalie a firmelor de asigurari care sa obtina cat mai multi clienti la pensii private.Lucratorii din asigurati si banci au primit bonusuri frumusele in functie de cum au dus de nas prostimea.Cei care sunt direct vizati, adica omul de rand ar trebui sa fie asistat de un avocat cand face un contract ca in alte tari civilizate,dar din pacate la salariul minim,nimeni nu-si permite
0
0
Vise, planuri poezii.
4
0
firmele particulare Nu dau un leu!decit patronilor.Nujai statul da pensii speciale bugetarilor trintori,din banii celor ce muncesc la firme pe nimic. Taiati pensiile si salariile speciale!
2
1
Impozit pe prostie!Peste 25-30 ani se volatilizeaza fondurile de administratori.Valuta,aur la scorbura nu in banci pt.evitarea sechestrului,garsoniere,apartamente jafuri,modernizate in timp ultimul racnet pt.inchirieri,teren arabil nu se devalorizeaza,educatia copiilor cardiologi,ginecologi,stomatologi,ingineri gazari petrolisti pe platforme straine,le plimbati copii in parc nu aveti nevoie de fondurile private.Pilonul unu este sfant ca este al statului!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614