REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

APC: Cât s-a cheltuit cu scoaterea oilor moarte din Portul Midia și cine plătește ranfluarea navei

APC: Cât s-a cheltuit cu scoaterea oilor moarte din Portul Midia și cine plătește ranfluarea navei

Replica API 14 decembrie 2019 | 01:31 851

Directorul APMC a susținut vineri, 13 decembrie a.c. o conferință de presă prilejuită de încheierea anului. Cu această ocazie, Daniela Șerban a trecut în revistă realizările administraţiei portuare pe anul 2019.

"Cifra de afaceri a crescut cu 12% față de anul trecut. Ponderea în cifra de afaceri este din tarifele navelor, care e de 47%, iar 53 % din chirii" a spus directorul APC, Daniela Șerban. Totodată, cu această ocazie, Daniela Șerban a vorbit și despre nava Queen Hind care s-a răsturnat la cheul de nord, în Portul Midia, fiind încărcată cu 14.600 de oi. Aceasta a precizat că vinerea trecută ANR a făcut o adresa Portului prin care, cel din urmă are obligația de a scoate nava din bazinul portuar. "Am făcut o ședintă, am demarat procedura pentru ranfluarea acelei nave. Procedura de achiziție nu e greoaie, am depus la Camera de Comerț o adresă pentru a ne da certificatul pentru situații de urgență. Am pregătit un caiet de sarcini pentru licitație și chiar nu a fost ușor să-l facem pentru că e un accident atipic. O altă problemă pe care am avut-o și care ar fi trebuit discutată cu autoritățile este legată de cerințele pe care trebuie să le cerem prestatorului privind avizele pe care trebuie să le scoată. Suntem gata cu caietul de sarcini" a mai transmis directoru APC.

"În caiet am stipulat tot ce ține de siguranță și scoaterea acestei epave în condiții normale. Ne va da bătăi de cap scoaterea mărfii din navă. Sunt 635 de tone de marfă. Aceste tone trebuie duse la incinerare. Avem un contract cu o firmă de neutralizare dar și prestatorul care va câștiga licitația trebuie sa facă contract. Trebuie să avem mare grijă unde va fi depozitată această navă, să fie departe de activitatea agenților economici. Ne-am pregătit cu un plan foarte bine pus la punct. Dorim să nu dureze mai mult de 30 de zile" a mai spus Șerban. Sunt șase solicitări venite din partea firmelor care vor să scoată nava. Despre costuri, aceasta a spus că a făcut o solicitare către asiguratorul armatorului pentru a o sprijini sa preia cheltuielile. "Nu pot accepta ca banii sa fie dați de companie sau de statul român. Am avut întâlnire și cu brokerul de asigurari de la Londra", a mai spus Daniela Șerban. Vinerea viitoare se vor deschide ofertele și se va da numele firmei care se va ocupa ramfluarea navei. Nu se permit contestații.

Legat de pericolul ecologic, directoarea APC a transmis faptul că deocamdată nu există nici un pericol ci doar mirosul emanat de cadavre. "Nu există niciun pericol ecologic în Port, vorbim doar de mirosul emanat de mirosul cadavrelor. Din acest punct de vedere, trebuie să fim foarte atenți. Ar fi existat pericol ecologic daca temperatura ar fi fost peste 20 grade” a mai adăugat Șerban.

O problemă evidentă scoasă în evidență de Daniela Șerban a fost faptul că dacă nava se va scufunda de tot, va bloca șenalul navigabil și implicit și costurile suferite vor fi cu mult mai mari. "Trebuie să avem mare grijă, dacă nava va cădea în șenalul navigabil vom bloca navigația și va însemna costuri enorme pentru statul român", a mai spus Directorul APMC. Până acum s-au cheltuit 60.000 de euro ce reprezintă operațiunea scoaterii cadavrelor din apă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Banii o sa i inparta Sincan cu Mezei si cu Balan.ca altfel nu le aproba planul de ranfluare.au dat lovitura cu spaga asta.de aceea ia dat drumu sa plece.fug si ei dupa aia in Madagascar cu spaga sa nu i prinda DNA.
3
1
daca celor care au ranfluat Costa Concordia le-au trebuit 2,5 ani si a costat 1,5 miliarde euro , o sa vedeti cat o sa dureze si care va fi pretul pentru nava arabeasca... nu mai vorbim de infestarea apei... ca asa e la romani !
1
1
Vand iphone 5, ca nou cu husa si cablu date.
0
1
Din atatea comentarii unul singur o lauda...cred ca e ea cea care a dat acel mesaj...e redusa rau, si ca femeie...a lucrat cu ce a stiut mai bine...ati uitat interceptarile celor 2 femei, ca doamne nu sunt, aparute in presa si care prezentau modalitatea acestei persoane de a accede la functie?
3
4
Pai are experienta avea firma kre spala ciarsafurile spala si oile care lucru pina acu spala in masina acu in albia mari negre.vai de pula noastra cu romania.ma da pilotu ala nu i se suspenda brevetu nu se asculta microfoanele din comanda ce a brb in statie la plecare oare dc ca e firma lu MIRONESCU remorkju si la firma de pilot are cota parte.pai da voi credeti k arabila ala e prost stai k atak in instanta cu adincimi permisiuni de plecare intrare normal k tace acuma stai sa plateasca statu acum si o sai plateasca si oile si nava .Pai APC c Juridic are angajati p politic e mana cereasca
2
1
Cand lucra la comcm si o tragea cu soferul directorului tehnic! Invata meserie pentru viitor!
4
4
O cunosc pe doamna de prin anul 1994 cand lucra ca economist la comcm. Apoi s a privatizat si n am mai auzit nimic de ea pana in prezent! Cum a ajuns director generai la apc e un mare mister! E drept ca era tare rea de musca si ii punea coarne lu costel de cate ori avea ocazia dar nu e nici pe departe vreo mare bunaciune! Oare chiar asa fomisti de pasarica sa fie aia pe la bucuresti?
6
3
Mezei si Sincan plus DSV au avizat nava sa plece pt 2000 e.nu va mai saturati de spaga.o sa va vina rindul la DNA.cit credeti ca o sa va mai mearga.aveti cite 2 vile terenuri bani si masini.cum le justificati?va venit rindul
7
0
Cine trebuia sa realizeze acel import parca tipul era un multimilionar arab stabilit in ro ,plus polita de asigurare a navei ,plus cine a dat ok pentru weight and balance ....treziti va la realitate.
6
0
sa vinzi saltele for living, dar sa ajungi derector APC.
9
4
Sunt un carciumar aroman si la vara va invit in mamaia la o pastrama de oaie tinuta la bait chiar in marea neagra. O bunatate, ceva special, ocazie unica. Binenteles atmosfera va fi intretinuta de mai multi preoti sau echipaje smurd, asta pentru cine scapa
11
3
pana acum ne scotea GSP de acolo ..
5
3
d-na dir. General este prima dir la CN APMC dar nu este de domeniu nici limba engleza nu o cunoste dar are multe relatii la minister si asta o ajuta...
15
3
mai operatorii din midia pesedeu imputit unde a facut curvistina scoala si ce pregatire profesionala in domeniul portuar are ??? Poate la poarta unu futu-te-n gat de manipulator muist !!!
8
4
ca la carte plajile romanesti nu erau imputite de 14.000 de oi moarte.Cine a dat voie navei sa plece ar trebui sa platesca cu tot neamul si dus la Puerta Blanca.Dna director cine mai face plaja in hoitul de la Mamamaia si alte statiuni.
8
0
Bai Marine, tu aduci copiii sa faca plaja iarna? Bai Guta, citeste si tu putina legislatie in domeniul achizitiilor publice. Pana sa deschida plicurile trebuie intocmita documentatia si respectata procedura. Altfel o sa urlati iar cu DNA, puscarie etc.
6
4
Doamna dir gen.Serban D este cel mai performant director dintre citi a avut APC.inteligenta .bun organizator.si bun ambasador in reprezentarea APC in vizitele externe.felicitari stimata doamna si pt.organizarea facuta cu nava esuata din Midia.ati dat clasa tuturor autoritatilor.timp indelungat in noul mandat de DIRECTOR GENERAL.felicitari domnule ministru Lucian Bode pentru astfel de oameni care va onoreaza.
8
21
60000 euro pentru 250 oi? x euro pentru 14000 oi x ???
11
1
ar trebui mezei dusla odihna vreo 7 ani si laurentiu de la anr acesti manglitori cu salarii fabuloasea , ca navigatori erau varza, nu stiau sa ia un pescaj
12
2
incet asteptati sa se umfle cadavrele sa bubuie cand pui mana pe ele, atunci sa vezi ce bomba biologica va devenii,le ia o saptamana sa deschida sase plicuri
8
1
ce rea de musca este muierea asta curvistina... tot ministerul stie ca obiceiul ei este de a si-o trage cu fiecare nou ministru al transporturilor si noii secretari de stat din acest minister.
25
7
A-ti facut o mizerie, acum infectie totala in mamaia 18000 cadavre oi. Pute pana la Spectrum danful. Adu copii mici si baga-I in fata la Loft sa faca plaja...
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369