REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

APC vrea să construiască un nou terminal de pasageri

APC vrea să construiască un nou terminal de pasageri

Replica API 20 octombrie 2014 | 07:55 140

Se încheie sezonul croazierelor: ultima navă sosită - MSC Orchestra

Se încheie sezonul croazierelor: ultima navă sosită - MSC Orchestra

Aproximativ 100 de nave de croazieră au ajuns în acest an în Portul Constanţa. Astfel, zeci de mii de turişti americani, italieni, francezi şi germani au vizitat obiectivele din interiorul Constanţei, Bucureşti şi Delta Dunării. Administraţia Portului Constanţa a anunţat duminică, 19 octombrie a.c., faptul că va construi un nou Terminal de pasageri pentru a face faţă afluxului de turişti. Lucrările vor debuta în 2015.

Totodată, se doreşte şi înfiinţarea unei linii de transport în comun care să lege în sezonul de croaziere terminalul de pasageri cu oraşul pentru a facilita transportul turiştilor care vizitează Constanţa. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa împreună cu Autoritatea Naţională pentru Turism a organizat duminică, 19 octombrie 2014, Conferinţa de presă cu tema „Rolul Portului Constanţa în contextul dezvoltării turismului” la terminalul de pasageri, cu ocazia sosirii ultimei nave maritime de pasageri, de mari dimensiuni, pe anul 2014 - MSC Orchestra. Conferinţa a fost susţinută de Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism şi George Gabriel Vişan, directorul Comercial al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa. La eveniment a fost prezent şi senatorul social-democrat Nicolae Moga.

Sezonul de croaziere 2014 a înregistrat peste 92 de sosiri ale navelor de pasageri în Portul Constanţa, un număr record, fiind astfel depăşit anul de referinţă 2008 în care au fost înregistrate 80 de escale şi 30.000 de turişti. De la începutul anului până în prezent 57.000 de turişti au ajuns în România prin Portul Constanţa, estimarea pentru finalul acestui sezon de croaziere fiind de 65.000 de turişti. Taxa de tranzit pentru fiecare turist este de 5 euro, iar fiecare navă de croazieră care ancorează în port plăteşte între 5000 şi 10.000 de euro. „Înregistrăm o creștere semnificativă de pasageri care tranzitează Portul Constanța și, implicit, vizitează România. Undeva în jur de 20.000 de pasageri au venit în plus față de anii trecuți în Portul Constanța”, a afirmat George Vișan, director comercial al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa (CNAPMC). Tot acesta a mai explicat şi faptul că Portul Constanţa are o capacitate de tranzit de aproape un milion de turişti. “Pentru 2015 numărul turiştilor de croazieră va creşte cu cel puţin 10%”, a precizat Vişan. Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a declarat că unul dintre obiectivele instituţiei pe care o reprezintă este atragerea unui număr cât mai mare de turişti străini. “Doresc ca şi anul viitor să avem un număr record de turişti în Portul Constanţa şi să dezvoltăm împreună proiecte comune. (…) Navele şi-au prelungit perioada de şedere cu o zi în plus faţă de anul trecut. Este un lucru care permite agenţiilor de turism să-şi diversifice ofertele şi să extindă programele pentru turiştii care optează să coboare în Portul Constanţa”, a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102