REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

APEL către Simona HALEP, să intervină în apărarea câinilor maidanezi din județul Constanța!

APEL către Simona HALEP, să intervină în apărarea câinilor maidanezi din județul Constanța!

Replica API 26 martie 2018 | 21:54 357

Scrisoare deschisă transmisă de Save the Dogs din Cernavodă

Tenismena constănțeancă Simona Halep s-a implicat, de-a lungul anilor, în diverse acțiuni caritabile, aspect care nu a trecut neobservat. Sara Turetta, președintele Save the Dogs and other Animals, organizație care de ani buni se preocupă de soarta câinilor fără stăpâni din Cernavodă, i-a transmis campionei mondiale o scrisoare deschisă, prin care îi cere sprijinul în lupta pentru drepturile animalelor. Scrisoarea survine în contextul în care, la jumătatea lunii martie a.c., reprezentanții Save the Dogs Cernavodă au acuzat autoritățile locale că au strâns zeci de câini de pe străzile orașului, pentru a îi duce la ecarisajul din Ovidiu și au întrerupt colaborarea cu Save the Dogs.

Redăm, în rândurile următoare, scrisoarea deschisă transmisă de reprezentanta organizației pentru drepturile animalelor:

„Dragă Simona, Îți scriu aceste rânduri din România, unde asociația pe care o reprezint lucrează de 16 ani, în favoarea drepturilor animalelor abandonate. În momentul de față ești cu siguranță campioana nr. 1 a tenisului feminin și talentul tău este sub ochii tuturor. Ești, într-adevăr, orgoliul țării tale și tinerii te consideră drept un exemplu de urmat. Astăzi, dragă Simona, ai de asemenea o mare ocazie: de a deveni nr. 1 și în drepturile animalelor din orașul tău, Constanța, și de a folosi influența ta pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Din păcate, orașul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman și crunt. Pentru mult timp, infama „Biobază” a fost loc de moarte, unde animalele își așteptau sfârșitul în condiții deplorabile. Plângerile noastre și mobilizarea a multor cetățeni români au avut drept efect închiderea acestui loc. Din păcate, un alt „adăpost” foarte asemănător a fost deschis la Ovidiu, la periferia orașului Constanța. Fotografiile realizate în acest loc, care înfățișează animale în agonie printre mormane de excremente, au făcut înconjurul lumii. Firma „Green Life Recycling” primește sume uriașe de la primărie pentru a captura și a ucide câinii fără stăpân, bani care în mod evident nu sunt folosiți pentru a îmbunătăți condițiile din adăpost. În acest loc infernal ajung mii de câini din tot județul, inclusiv din Cernavodă, unde are sediul asociația noastră.

Banii bugetarilor sunt folosiți pentru a aplica doar o parte din lege, și anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie și sancționarea abandonului este complet ignorată.

Cerința mea este să iei atitudine împotriva acestei situații și să inviți primarul orașului Constanța și toți primarii din județ să rezilieze contractele cu firmele care dețin câinii care își așteaptă moartea în condiții atât de inumane. Spune administratorilro că trebuie să lucreze, pentru a preveni fenomenul, și nu doar să gestioneze „vârful icebergului”, condamnând în acest mod animelele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate a oamenilor. Dacă primarii vor să continue să ucidă câinii, noi din păcate nu putem să îi oprim, dar putem să pretindem respectarea legii, care oferă indicații precise cu privire la condițiile minime de funcționare a adăposturilor. Sper că vei accepta acest apel și vei deveni campioana drepturilor animalelor din țara ta”, este scrisoarea semnată de Sara Turetta.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intai starpiti comunitari din oras!
1
0
simona face deja acte de caritate in ordinea normala mai intai pt oameni iar acest articol este relativ tendentios provocand haterii de serviciu
0
1
MARS FIR-ATI AI DRACU DE MACHIDONI IMPUTITI SI INCULTI , ATI AJUNS CELE MAI MARI ZDRENTE UMANE IN FRUNTE CU HALEP , PALAZ SI RESTUL BORATURILOR . SUNTETI CU TOTII HOMOSEXUALI SI KANDITI A OAIE IMPUTITA .ATI DISTRUS CONSTANTA SI TOT SPIRITUL ORASULUI .
1
1
Dar tu in afara de tuica, la ce te pricepi?
2
0
Toata ziua o injurati si acum cereti bani. Romania neam de cersetori, lenesi si asistati social. Mars de-aici. Sclavilor
4
0
aicea s-ar pricepe nu ca la tenis
1
2
Buna initiativa! Poate cel putin sa-i sperie cu grimasele ei, acestia parasind orasul. Atentie insa, daca se apuca sa le si vorbeasca, deja e cruzime.
2
2
Haideti sa salvam si miei sa nu mai fie sacrificati de Pasti, porcii de Craciun samd! pentru astia cu protectia animalelor conteaza numai cainii, pisicile si alte specii nu! Pai daca le plac atat de mult cainii, sa-i adune si sa-i duca acasa, sa le muste lor copiii!
5
3
Machedonii sunt renumiti pentru dragostea fata de animalele de companie, pe care niciodata nu le vad ca pe o gura in plus de hranit. Gesturile filantropice sunt deasemenea frecvente la ei. Succesul apelului este 100% garantat.
4
2
Este o idee buna sa se ocupe de cainii fara stapan, avand in vedere ca nu castiga turnee...
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367