REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Apel disperat al locuitorilor din Coiciu: le este frică să meargă pe stradă din cauza țiganilor

Apel disperat al locuitorilor din Coiciu: le este frică să meargă pe stradă din cauza țiganilor

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 1381

Locuitorii din cartierul constănțean Coiciu au ajuns la disperare! Le este teamă să meargă pe stradă de unii singuri din cauza mai multor faimilii de etnie romă care locuiesc pe strada Dionisie cel Mic, din zona menționată. Locuitorii acuză că țiganii fură și lovesc oameni în plină zi în stradă. Constănțenii au ajuns să doarmă... „iepurește”!

Locuitorii din cartierul Coiciu nu mai au somn de o perioadă de timp. Ei spun că mai multe familii care locuiesc în aceeași curte pe strada Dionisie cel Mic le fac viața amară prin ilegalități comise, chiar tâlhărirea vânzătoarei de la magazinul de la intersecția străzilor Steagului cu Constantin Brâncuși. „Am ajuns să dormim iepurește. Sâmbătă au furat 2.000 de lei din magazinul de la colț, în plină zi!Țiganii sunt minori, care fac astea.

Au fost surprinși pe CCTV, dar degeaba. În altă zi, au dislocat umărul unei femei, când au încercat să îi fure poșeta, tot în plină zi. O să ajungem să facem pază cu rândul de frică”, a spus un constănțean care locuiește în zona respectivă. Sâmbătă, 3 iunie, cetății spun că țiganii ar fi furat suma de 2.000 de lei, iar vânzătoarea era disperată. „Am văzut-o pe vânzătoare că plânge și tremură, iar de frică nu doarme tot cartierul. Casele unde stau ei înghesuiți sunt vai de capul lor. Dar duminică făceau grătar. Aveau bani de unde. Îmi este frică să nu intre peste noi în case, să ne otrăvească câinii”, a adăugat bărbatul.

Țiganii locuiesc în condiții mizere și se ocupă constant cu cerșetoria. „Sunt vreo două case în curte, locuite de țigani, vai de capul lor casele. Cei mici se ocupă cu cerșitul, iar cei mai mari cu jafurile. Mie nu mi-a venit să cred că în plină zi a fost jefuit o bătrână. Țiganii vin în fiecare seară și verifică porțile de la case. Eu am părinți bătrâni, dacă intră peste ei în casă când nu sunt eu, ce fac?”, a conchis bărbatul revoltat pe situație.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mue la mucani
0
1
daca au de platit amenzi .... au dosare pe rol, condamari, nu si trimit copiii la scoala..... de ce mai primesc ajutoare ??? cand au platit ultima data impozitul si de ce primaria nu I executa silit ???
6
0
rup, arunca,strica, fura, dau cu pumnii cu picioarele in tot ce le iese in care, tipa sa te sperie daca te iei de ei, IARLA TOMBEROANELE DE GUNOI!!!ESTE JALE, MIZERIE,sticle, lazi, hirtii, pungi cu gunoi rasturnate!ASTA ESTE CONSTANTA NOASTRA DRAGI ROMANI!in presa s a tot scris, dar FAGADAU,nu vede!!!!doi bani nu da pe acest oras, pe care nu l merita!
6
0
Dionisie,casa aceea este de aici din Coiciu,iti spun sigur.
2
0
Taci dracului mannix. Sunteti smecheri doar in gasca, de unu singur esti o carpa.
5
0
BoMba..doar asta ii mai rezolva pe astia..si-au luat lumea-n cap si romanii tac,ca fraierii..puneti ciomagu' pe ei,ca se impuie astia nevoie mare si va domina in cativa ani..
3
1
Bei , va obliga cineva sa mergeti pe strada ? Zburati , dati din aripi , sau va luati halicopter ... Ce-aveti cu noi ? Asa e drepturile rromului , mancati-as !
0
6
Chiar asa,de ce sa nu facem un protest mare,cu zeci de mii de oameni,autorizat de primarie? Pe bune,un protest in care sa aratam ca nu avem respectat dreptul constitutional la siguranta. Starea de teroare indusa de tigani si alti interlopi nu este mai prejos decat cea indusa de islamistii din occident. Avem dreptul sa ne revoltam. Sa o facem legal,apoi mai vedem...Afara sunt atacati cate unul-doi si e tam-tam,aici zilnic suntem atacati,loviti,chiar ucisi cu salbaticie de interlopime.
7
0
Nu vom fi paziti niciodata!Politistii sunt obligati de sefii lor sa patruleze o ora strict pe o strada si nu au voie sa patruleze pe toata sectia pt ca altfel sunt controlati si sanctionati daca nu sunt gasiti.Si apoi cum sa beneficiem de paza lor daca un sef luminat nu-i da voie sa patruleze cu masina peste tot.Management facut din birou de catre un ofiter care n-a patrulat pe strada nicio zi din viata lui!...Ce sa mai vorbim daca a prins vreodata un hot!...
8
0
Un tigan bun e un tigan mort!
9
1
dar mache care au invadat spatiul verde banci asigurari avocati comert notari nu spuneti nimic?
9
5
alo militia romana , rusine , sa patruleze militia non stop in zona si sa-I rupa in bataie pe puradeii jegosi care fura
9
2
Casa aceea este din Anadolchioi nu din Coiciu, rugam sa fie corectat articolul. Tiganii fac rau peste tot nu numai in cartierul lor.
10
3
jos cu ciorile,alogenii mutageni din ciori,tatari si turci amestecati cu lipoveni. jos cu jidanetu. pentru locuitorii din cartier, tineti minte, spray paralizant la greu 2-3 tuburi mari dupa voi, dai cu spray, apoi le rupi si oasele sa nu scape doar asa. oricum daca nu stiu cine le-a dat cu spray, ramane NUP, ne inceperea urmaririi penale ca e AN, autor necunoscut, va spune un politist cu experienta, un politist roman cinstit. eu doar v-am transmis din partea lui! sanatate si spargeti dintii cioretului.
15
2
Dar tu sugi pula cand scrii sau doar o faci asa, in baie?
4
11
Romanii au ajuns pe culmile disperarii. nu mai suporta, tu intelegi asta? De ce te opui viitorului iminent?
6
4
Calcatii pe cap daca POLITIA nu face nimic .
16
1
Urasc jegurile aste de la cel mai mic , i-as tortura in cele mai groaznice moduri . Sunt cancerul societatii romanesti si noi prosti ca ii toleram .
16
1
punand toata omenia in fata , si cu toata bunavointa ... exterminarea e solutia !!!
14
1
Pt toti cei care au scris despre incitare la violenta..tancuri..brichete etc..sincer ar trebui sa mergeti la psihiatru daca asta e opinia voastra relativ la alti cetateni ai acestei tari..ai acestei lumi..Nu sunteti cu nimic mai buni decat dereglatii racolati pe net pt astfel de acte..Chiar asa mult urati oamenii? Chiar asa mult va urati pe voi?
12
18
In zona aceea sunt montate camere video,..chiar si asa ei scapa,deoarece sunt minori, eu i-am spus organului de politie ca daca ii prind in casa, il pedepsesc si ii pun sa munceasca sa faca curat, mi s-a spus ca pot fi acuzata la randul meu...asta dupa ce a trebuit sa dovedesc eu organului de politie furtul facut de acestia in casa mea ziua in amiaza mare...legislatia actuala si salariile de mizerie ale politistilor , numar limitat de lucratori mai...in incheiere sane ajute dzeu sa dam dovada de calmitate in sutuatii de gen, sa nu ne trezim noi in inchisoare...
7
1
hai sa ne strangem cu totii si sa ii calcam.in picioare...dar va este frica se pare....nu dute sau mergi....hai sa mergem...mergem.peste ei si ii omoram din bataie....stam si ii pandim cum fac si ei
14
3
Daca politia nu e in masura sa faca dreptate sa aresteze jegurirle ,faceti-va singuri,adica uniti-va si batetii cu parul peste maini pana nu o sa mai poata tine in mana absolut nimic.
8
1
Dati le foc futui in gura sa I fut , topiti, la spaun cu ei mama lor de nenorociti
8
1
acesti trantori ai societatii romanesti,denumiti plastic, TZIGANI...au populat toata Romania,,,aceasta pecingina,s-a extins la nivel mondial...aceste ..animale,,,cu creere,denumiti ...tzigani,nu fac nimic..nu muncesc...nu studiaza...nu fac nimic pentru ca viata lor sa prospere...doar sting lumina..si FAC COPII..cat mai multi..ca doar vor primi ...ALOCATII...mari...pomeni electorale...pachete..si cat mai multe...CIORDELI...si Cernavoda este plina de cioroi..adica de Tzigani imputiti...ocrotiti prin lege de...Marea experta a tziganilor...BALOASA CU 4,5 CLASE ...individa care nu face nimic
16
1
NU AM VAZUT O DATA PATRULAND POLITIA IN COICIU SAU ANGAJATI DE LA SAKIBRITATE SA DEA CU MATURA PE VREO STRADA. PRIMARIA E SUB ORICE CRITICA.PLATIM IMPOZITE DEGEABA.
14
0
luati-va electrosocuri, spray paralizant, bagati in puradei lor cate 2-3 spray-uri pe zi...ce va doare!? e 20 de lei un spray, avem magazin in constanta! hai pe ei romani, m-am saturat sa vad cum sufera ai mei din cauza cioretului! gata cu era cioretului!
23
2
Ce articol mizerabil...de cand cel mai frumos cartier din Constanta este reprezentat de o strada si de o familie de romi?!
8
17
Pai nu generalizeaza nimeni. Am vaxut ca mai multi sunt deranjati decat tigani acolo. Aia stau intro curte dai dreaq
8
2
Trebuie sa se ia masuri in acest caz ,ptr.linistea cetatenilor din imprejurimi,dar sa nu generalizam,din cauza unei familii de tigani,ca tot cartierul e la fel!Am colegi care locuiesc in Coiciu,si nu au treaba cu tiganii!
4
7
Solutie. Se strang 20 pana la 30 de barbati sau baieti tineri, vecini din zona, si cu bate in mana se intra peste clan in casa si se bat pana la loc comanda! Odata, de doua ori, de trei ori ...pana pleaca de voie buna. Bineinteles , pe seara si cu cagule pe cap. Si cand spun bataie, spun ca cei mai vajnici dintre tigani trebuie sa aiba mainile rupte si picioarele in urma acesteia. Astfel de animale asculta perfect de legea strazii.
26
2
Singura si unica solutie este scoaterea pe strada a taburilor - tanncurilor si tras in plin case ..palate .corturi ..ciori pana numai ramane nimic si dupa plantat liziera de salcami ..
34
1
Dionisie cel Mic este la marginea cartiereului Coiciu , partea dispre Casa De Cultura chiar arata bine
2
1
Are dreptate Petrica in comentariu. Acest cartier asa a fost "de curve si ciorditori" si inainte de 44 si dupa 44. Pacat de marele primar Koiciu nu Coiciu tiganesc.
13
2
Nu vrei sa vii si tu sa fii ,,platit gras si degeaba,, Si jandarmii si politistii platesc taxe si impozite, dar va place sa comentati aiurea
4
10
Ei uite ca ar fi un motiv pentru ca populatia sa iasa masiv in strada ! Masiv,sa se ceara justificarea autoritatilor pentru banii primiti din buget,din taxele romanilor in scopul sigurantei. De ce politia si jandarmeria au preponderent grija sa nu vanda babele leustean,nu de siguranta platitorilo de taxe si impozite? Sub acoperirea tolerantei etnice,de fapt ocrotim raufacatorii? Tiganii sunt majoritari banditi,asta este purul adevar,sa se spuna clar si sa se ia masuri de catre oamenii statului,platiti gras degeaba!
31
3
noi cei care locuim langa cartierul bonduelle&fagadau ce sa mai spunem decat ca il blestemam in fiecare zi pe cel care a propus si pe cel care a facut acest cartier in majoritate plin cu infractori,curve,contrabandisti
32
3
Sunt de acord! Suntem un popor de lasi ! Si eu am avut de furca cu ciorile din gara ,noaptea! Pana si sectia 3 parea ca au o teama fata de inaripate! Desi au gasit la perchezitia corporala un briceag ,un lacat inchis ,au considerat ca nu este nimic! deci propun gaz lemne si bricheta ptr inaripate!
24
1
aici sa ajuns cu democratia la noi ! cine vrea munceste ca prostu cine nu traieste cum ai place, ex. CIORditorii si traiesc bine mersi, luand expl. timp de 10 ani de la mafia basista !
17
4
Ce va mirati ca fac gratare? Asa fac si romanii afara , gratare si chefuri pana dimineata de se mira straini de ei ! Lasa-i sa mananca si gura lor , ca e si ei oamenii. Si doamna in speta , sa-si ia parinti la easa aiba grija de ei ca asa e frumos. Sa nu se mai dea mare cuconeta ca stim dosarul ei !
2
26
Inasprirea raspunderii penale, nicidecum gratieri. Parlamentul, el insusi de infractori, face invers. Iata rezultatul.
22
2
NU TOTI SINT LA FEL GRESITI FOARTE MULT
1
33
O casa de pe str. Dionisie Cel Mic nu inseamna intreg cartierul Coiciu, dace arunci cu noroi in tot cartierul? Casa aceea e la marginea orasului. Ce urmaresti cu aceast articol denigrant la adresa celui mai frumos cartier?
3
33
Ce facem daca avem paraziti in organism??? Ii crestem sau ii eliminam? Si in cazul de fata trebuie procedat la fel.
41
2
S ne spuna locuitorii din coiciu cand sa venim sa-i dam afara din oras pe nomazii primitivi.Ii facem pachet si ii trimitem cu atlasib direct in fata parlamentului european sa se spele pe cap cu ei.
33
2
Nu iese sapun de calitate si consumi soda degeaba
43
3
In cazan mare cu soda si faceti sapun de ciori. Dar trebuue sa fiti uniti!
39
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367