REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Apel umanitar: respins de Decebal Făgădău, Iustin Roman caută teren pentru parc industrial

Apel umanitar: respins de Decebal Făgădău, Iustin Roman caută teren pentru parc industrial

Replica API 11 august 2014 | 00:00 222

Proiect împotmolit

Proiect împotmolit

La sfârşitul lunii martie a.c., prim-vicepreşedintele PDL şi consilierul municipial, Iustin Fabian Roman, anunţa supărat nevoie-mare că Primăria Constanţa se face că "plouă" când vine vorba de propuneri de investiţii din partea opoziţiei. Roman este hotărât să aducă la Constanţa nişte suflu occidental, prin dezvoltarea unui parc industrial, care să creeze ceea ce e cam rarefiat pe la noi pe aici: locuri de muncă. Ambiţios şi determinat, Roman a depus, la Primăria Constanţa o solicitare pentru terenuri disponibile, unde ar putea fi aduşi grămada de investitori care se calcă în picioare la porţile oraşului şi noi nu le dăm voie.

"Avem un proiect de hotărâre pentru a dezvolta un parc industrial modern, nou, în zona municipiului Constanţa. Este un proiect pe care l-am demarat printr-o solicitare adusă Primăriei Constanţa, prin care am cerut să ne înştiinţeze în privinţa unor suprafeţe libere la 5 ha sau mai mari din municipiu, intra sau extravilan, ca să putem să demarăm acest proiect. Ne dorim un parteneriat cu RAJA, ENEL sau alte companii furnizoare de energie, chiar cu CONGAZ, pentru a dezvolta facilităţi. Vorbim de posibilitatea oraşului Constanţa de a oferi noi locuri de muncă şi de a scăpa de acest stigmat al unei zone de virtute în asistenţa socială", preciza atunci, Roman.

Timpul a trecut, nimeni n-a mai vorbit nimic de părculeţul lui Roman, pe care consilierul acum încearcă să îl resusciteze, demers marcat, însă, tot de un soi de refuz din partea Primăriei. "Primăria a răspuns că nu are teren disponibil pentru aşa ceva, rămânând, într-o discuţie cu vicele Făgădău (viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău - n.r.), dacă putem să intrăm cumva în posesia unor terenuri. Cam aici suntem cu stadiul proiectului. Ne-am întâlnit ultima dată cu Făgădău cred că acum vreo trei săptămâni. A zis că nu are teren. E răspunsul pe care ni l-a dat nouă. Apoi, soluţia ar fi să reuşim să cumpărăm teren, dar nu avem bani. Cam asta e situaţia. Este o zonă blocată. Cel puţin, ei au răspuns în scris că nu au teren, deşi nu cred că nu există locaţii să poţi să faci. Nu cred că e interesat de aşa ceva, dar a zis că dacă găsim teren, vedem - discutăm. Cam asta e situaţia...", a explicat Roman, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367