REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.6° Constanța Dum., 24 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6496
20.6° Constanța Duminică, 24 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6496

Apele Române au dat în judecată mai mulți operatori pentru că nu au semnat contractele

Apele Române au dat în judecată mai mulți operatori pentru că nu au semnat contractele

Andreea POPA 30 mai 2023 | 19:00 1651

Administraţia Apele Române a anunţat marți că face demersuri pentru a acţiona în judecată mai mulţi operatori de plajă care nu au încheiat contractele de închiriere pentru sectoarele de plajă adjudecate. De asemenea, sunt vizați și operatorii care au refuzat să demoleze beach-barurile. 

Apele Romane au dat in judecata mai multi operatori pentru ca nu au semnat contractele

„Administraţia Naţională Apele Române a început demersurile legale necesare pentru acţionarea în judecată a mai multor operatori de plajă care nu s-au prezentat sau nu au agreat modelul-cadru contractual în vederea semnării contractelor de închiriere pentru sectoarele de plajă adjudecate. De asemenea, Administraţia Naţională Apele Române a acţionat în judecată pe toţi operatorii de plajă care, după publicarea şi intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 8/2023, au refuzat sistematic demolarea vechilor beach-baruri, ocupând abuziv şi contrar prevederilor legale. Din acest motiv, o parte din sectoarele de plajă nu au putut să fie scoase la licitaţie”, a transmis ANAR. Valoarea financiară a prejudiciului adus statului român va fi stabilită în urma deciziilor instanţei, ANAR urmând să facă demersurile necesare pentru recuperarea integrală a acestuia.

Administraţia Apele Române a transmis că a acţionat conform cerinţelor şi prevederilor legale.

Ce prețuri sunt pentru închirierea plajelor

„Pornind de la valoarea preţului de pornire stabilită prin OUG şi indexată la indicele preţului de consum, respectiv de 16,37%, participanţii la licitaţie au ofertat un nivel mediu al chiriei de peste 60,48% aferent etapelor I şi II al procedurilor de licitaţie publică organizate de ANAR. Caietul de sarcini a fost însuşit şi asumat de către participanţii la licitaţie şi ulterior condiţiile/criteriile stabilite au devenit obligaţii contractuale pentru cei care au câştigat, respectiv adjudecat sectoarele de plajă. Documentaţia de atribuire şi caietul de sarcini a fost avizat de către Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, conform art. 3 alin. 2 din aceeaşi OUG. Ulterior, documentaţia-cadru personalizată pe fiecare sector şi subsector a fost comunicată solicitanţilor, inclusiv preţul minim de pornire pentru toate categoriile de plajă”, a arătat sursa citată.

 

Apele Romane au dat in judecata mai multi operatori pentru ca nu au semnat contractele

În ceea ce priveşte taxele de beach-bar, au fost eliminate diferenţele semnificative care existau în anii precedenţi între staţiunile: Mamaia şi Constanţa (între 250-300 lei/mp/an) şi sudul litoralului, inclusiv Năvodari (între 600 - 1.150 lei/mp/an), fiind stabilit un tarif unitar mediu de închiriere pentru suprafeţele de plajă ocupate cu beach-bar, aferent sectoarelor/subsectoarelor cu destinaţie turistică, amplasate la nivel de UAT, respectiv de 864,97 lei/mp/an. 

Apele Române adaugă că, pe parcursul întregului sezon estival, echipe de inspectori vor verifica modul de îndeplinire a obligaţiilor contractuale de către operatorii de plajă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Caraiani și Abrudan regii plajelor
5
1
Manevre Manele Mardele , apele rromane o întreprindere fantoma de sifonat bugetul de stat și distrus turismul rromanesc de porumb fert și nămol, jegurile de la Ababdl- marsh louatz ghearele de pe plaja!! Scarbelor locul vostru e la canal sau la poarta albă!!imediat meretzi unde va zic! Futuvarasngat de jeguri pesedesipenele patronii hotiiei și minciunii
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106