REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Apelul ISU Dobrogea: Cetăţeni, preveniţi incendiile în sezonul rece!!!

Apelul ISU Dobrogea: Cetăţeni, preveniţi incendiile în sezonul rece!!!

Replica API 3 octombrie 2014 | 01:35 238

Iarna a început să bată la uşă mai repede decât ne-am fi aşteptat, temperaturile foarte scăzute făcându-şi apariţia chiar de la începutul lunii octombrie. Răcirea bruscă a vremii îi face pe cetăţeni să utilizeze mijloacele de încălzire individuală. Frigul îndeamnă şi unele persoane fără posibilităţi financiare să-şi confecţioneze singure instalaţii de încălzire, iar pentru a-şi asigura confortul termic în locuinţe recurg la tot felul de improvizaţii. Foarte multe din acestea locuiesc în imobile (blocuri) de locuinţe, unde coabitează cu alte zeci de familii.

În marea majoritate a cazurilor, improvizaţiile, fie că sunt făcute la sistemele de încălzire, la instalaţiile de gaze sau cele electrice, conduc la adevărate dezastre şi tragedii, provocând explozii, incendii, explozii urmate de incendii sau intoxicări cu monoxid de carbon, care se soldează, adesea, cu pierderi de vieţi omeneşti, persoane rănite şi pagube materiale importante. Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă cetăţenilor care utilizează sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire: verificaţi funcţionarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi; nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile; nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice; scoateţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a dormi; asiguraţi, cel puţin o dată pe an, verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată; nu utilizaţi alt tip de combustibil decât cel destinat alimentării sobei; nu folosiţi sobele fără uşiţele de la focare şi cenuşare; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire. „Cetăţeni!!! Improvizaţiile de orice natură, în marea lor majoritate, duc la evenimente cu urmări catastrofale. Mulţi dintre cei care recurg la improvizaţii se gândesc că fac economie la bani, dar nu conştientizează că, în realitate, fac economie la viaţă. În primul rând la viaţa proprie, la viaţa familiei lor şi la viaţa celor din jur. Nu este normal, ca pentru binele propriu să fie sacrificate vieţi nevinovate, să fie distrusă agoniseala de o viaţă a unor oameni nevinovaţi, lăsându-i fără un acoperiş deasupra capului, mai ales când iarna este foarte aproape. Renunţaţi la improvizaţii, protejaţi-vă viaţa şi bunurile! Nu uitaţi, paza bună trece primejdia rea!”, este apelul reprezentanţilor ISU Dobrogea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614