REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

APLAMED transmite un memoriu la CNAS şi Ministerul Sănătăţii: "Dorim un climat concurenţial loial". Principalele revendicări

APLAMED transmite un memoriu la CNAS şi Ministerul Sănătăţii: "Dorim un climat concurenţial loial". Principalele revendicări

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 279

Asociaţia Patronală a Laboratoarelor de Analize Medicale din România (APLAMED) sesizează, printr-un memoriu, o serie de probleme privind intrarea în relaţie contractuală a laboratoarelor, pentru anul 2018. În acest sens, conducerea APLAMED va transmite un memoriu Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerului Sănătăţii.

Peste 190 de laboratoare medicale din întreaga ţară s-au unit, într-un timp record, respectiv în 30 de zile, sub cupola unui nou patronat: Asociaţia Patronală a Laboratoarelor de Analize Medicale din România (APLAMED), în scopul de a promova interesele acestor furnizori de servicii medicale.

Tudor Pungan, preşedintele APLAMED, spune că demersurile făcute au drept scop asigurarea unui climat concurenţial loial. „În calitatea noastră de furnizori de servicii medicale pentru specialităţile paraclinice – analize medicale de laborator, suntem preocupaţi să colaborăm cu autorităţile publice, având atribuţii în domeniul serviciilor de asistenţă medicală, pentru a le oferi informaţii necesare privind activitatea desfăşurată de laboratoarele contractante. Suntem, totodată, îngrijoraţi de iniţiativele de reglementare a condiţiilor de acordare a asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale prin Contractul-cadru propus pentru 2018, în vigoare la acest moment. Demersurile noastre au drept scop asigurarea unui climat concurenţial loial, a intereselor profesionale şi economice ale furnizorilor de servicii medicale şi, în special, asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru pacienţii noştri.

Astfel, dorim să iniţiem o comunicare constantă, reciprocă şi transparentă, care să permită reglementarea celor mai bune şi reciproc avantajoase condiţii contractuale de acordare a asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale, prin intermediul laboratoarelor”, menţionează Tudor Pungan, preşedintele Asociaţiei Patronale a Laboratoarelor de Analize Medicale din România,potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218