REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Apocalipsa pe varianta Constanţei: depozitul Histria, distrus complet de incendiu, cu tot cu marfă - CUM A FOST POSIBIL

Apocalipsa pe varianta Constanţei: depozitul Histria, distrus complet de incendiu, cu tot cu marfă - CUM A FOST POSIBIL

Replica API 20 decembrie 2013 | 00:00 203

Pagube imense: bunurile chiriaşilor nu erau asigurate

Pagube imense: bunurile chiriaşilor nu erau asigurate

Imagini apocaliptice pe varianta Constanţei! Încă de la orele dimineţii de joi, un fum gros a căptuşit zona, pe când flăcările au acaparat tot depozitul Histria. Aproximativ 80 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea s-au luptat cu incendiul timp de peste 6 ore, deznodământul fiind unul teribil pentru comercianţii care îşi desfăşurau activitatea acolo. Toată marfa s-a făcut scrum şi nici nu o aveau asigurată. Şi la orele serii, cei 1.200 de metri pătraţi afectaţi de văpaie încă fumegau sub ochii plini de disperare ai proprietarilor. Atât pompierii cât şi oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a stabili sursa incendiului.

Fum gros, trafic blocat, aglomeraţie şi flăcări imense. Aceasta a fost atmosfera din zona variantei Constanţa din dimineaţa de joi, 19 decembrie. Un teribil incendiu a izbucnit, acaparând tot depozitul Histria. Flăcările au cuprins, în primă fază, o clădire din incinta en-gross-ului, în interiorul căreia se aflau cauciucuri şi uleiuri, astfel focul întinzându-se numaidecât şi afectând câteva autoturisme din jur, venite cu marfă, dar şi celelalte standuri. Însă, cum flăcările se întindeau cu repeziciune iar fumul dens a împânzit zona, poliţiştii rutieri au oprit traficul în zonă, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Peste 80 de pompieri s-au luptat cu flăcările de la primele ore ale dimineţii, 6.50, şi au cerut ajutor şi de la ISU Cernavodă. Intervenţia a fost una dificilă întrucât în zonă nu există hidrant, militarii fiind nevoiţi să se întoarcă la sediu de fiecare dată. După mai bine de 6 ore, incendiul a fost lichidat, numai că pompierii au rămas la faţa locului până la orele serii întrucât resturile încă mai fumegau. Menţionăm că toată marfa aflată în depozit şi în clădirile din interior s-a făcut scrum, spre disperarea comercianţilor care doar ce aprovizionaseră standurile acum, înainte de sărbători. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, întrucât la ora când a izbucnit incendiul nu se afla nimeni la serviciu, doar paznicii, dar incendiul s-a întins pe o suprafaţă de 1.200 de mp, făcând prăpăd în calea lui.

Variante privind motivul incendiului

Martorii spun că au auzit nişte bubuituri, după care au văzut flăcările. Potrivit anchetatorilor, încă nu se ştie de la ce a pornit totul, existând mai multe variante. Cei din zonă susţin că ar fi vorba de un sistem de încălzire improvizat lăsat în priză, pe când alţii vorbesc de flacără pusă intenţionat. Militarii din cadrul ISU Dobrogea nu exclud nici varianta unui scurtcircuit electric. Cât despre comercianţi, aceştia susţin că sunt terminaţi. Însă, mai sunt şi cazuri fericite, care spuneau: "Bine că nu prea mai avea marfă. Păi da, vroiam să-l închid că oricum nu mergea". De cealaltă parte se află cei care au investit bani serioşi în produse, unii chiar făcându-şi datorii. În seara de joi stăteau şi se uitau cum toţi banii s-au făcut... scrum! "Toată lumea avea marfă aici. Doar ce ne aprovizionasem pentru sărbători. Ne luasem toţi pentru Crăciun. Paguba este imensă, am pierdut tot. Vreau să spun că în urmă cu o săptămână chiar veniseră ăştia de la ANAF şi ne ceruseră o grămadă de acte şi le-am adus, le-am pus pe masă. Dar acum a ars tot, o nenorocire. Pe toţi ne-a terminat de aici. Paguba este mare şi toată lumea de aici e cu rate în bancă. Asta e..., am rămas cu datorii, am rămas fără nimic. Nu aveam marfa asigurată", a spus un comerciant. De precizat că en-gross-ul Histria este deţinut de SC MYC SRL, care îi are asociaţi pe Angela şi Mircea Iordan, şi SC HIistria Com SRL, al cărei asociat unic este Marin Ciolacu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367