REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Apogeul sărăciei: locatari în blocurile ANL, evacuaţi pentru neplata chiriei

Apogeul sărăciei: locatari în blocurile ANL, evacuaţi pentru neplata chiriei

Replica API 26 noiembrie 2013 | 00:00 190

Situaţie critică: RAEDPP înregistrează câte 170 de rău-platnici pe an

Situaţie critică: RAEDPP înregistrează câte 170 de rău-platnici pe an

Situaţia sumbră a economiei ţării noastre se resimte cel mai mult asupra oamenilor de rând. Spre exemplu, cei ce stau în chirie în imobilele Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa au ajuns în situaţia de a nu mai avea posibilitatea de a-şi achita chiria, motiv pentru care sunt în punctul de a fi evacuaţi. Anual, în evidenţele contabile ale RAEDPP Constanţa sunt înregistraţi câte 170 de rău-platnici, iar 194 de dosare sunt în curs de executare.

Evacuările chiriaşilor rău-platnici din imobilele Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat continuă la Constanţa. Una a avut loc chiar în cursul zilei de miercuri, 20 noiembrie, în zona Tomis Nord. Este vorba despre un apartament situat într-un bloc ANL, de pe strada Horia Agarici numărul 1B. La orele prânzului, executorul judecătoresc a sosit la faţa locului însoţit de poliţişti, care au declarat că ei se află acolo pentru a menţine ordinea şi liniştea publică. Chiar dacă acţiunea a decurs fără incidente, Regia a schimbat încuietorile şi executarea continuă pentru recuperarea debitelor. "Evacuarea care a avut loc în data de 20 noiembrie 2013, la imobilul situat pe strada Horia Agarici, face obiectul dosarului de executare deschis la BEJ şi a decurs fără situaţii deosebite, apartamentul fiind găsit liber. A fost preluat de către Regie şi asigurat prin schimbarea încuietorilor. Executarea continuă pentru recuperarea debitului. Debitele care figurează sunt mari, în cuantum de 16.000 de lei (debit, penalităţi, cheltuieli de judecată) la care se adaugă cheltuieli de executare în cuantum de 4.315 lei", au spus reprezentanţii RAEDPP Constanţa. Însă, situaţia nu este una îmbucurătoare, observând că tot mai mulţi oameni ajung în imposibiltatea de a-şi plăti chiria. Anual, în evidenţele contabile ale RAEDPP Constanţa sunt înregistrate în jur de 170 de rău-platnici, litigiile cu aceştia urmând a fi soluţionate fie pe cale amiabilă prin procedura prealabilă a medierii, fie pe cale judecătorească, prin obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile având ca obiect recuperarea debitelor şi rezilierea contractelor de închiriere cu consecinţa evacuării din spaţiu. "În prezent , există un număr de 80 de dosare pe rolul instanţelor de judecată pentru rău-platnici şi 194 de dosare în curs de executare, dintre care 62 de dosare urmează a fi efectiv executate", au mai spus, pentru "Replica", reprezentanţii RAEDPP. Imobilele care urmează a fi evacuate se află în diferite zone ale Constanţei şi sunt formate din imobilele ce aparţin fondului locativ de stat cât şi cele din blocurile ANL. Însă, de ce nu-şi achită oamenii chiria? "Motivul pentru care chiriaşii nu achită chiria este: fie lipsa veniturilor lunare ale unor familii, fie dezinteresul de care au dat dovadă alte familii ce realizau venituri lunare", au mai spus aceştia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218