REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Apollo Ecoterm este îngropată de vie! Nu mai distribuie apă caldă în municipiul Medgidia

Apollo Ecoterm este îngropată de vie! Nu mai distribuie apă caldă în municipiul Medgidia

Replica API 25 mai 2018 | 00:00 280

Luminița Vlădescu povestește...

Luminița Vlădescu povestește...

Medgidia continuă să fie un butoi de pulbere al județului Constanța, din pricina disputelor politice din interiorul administrației locale. Au existat două hotărâri de Consiliu Local, prin care sunt alocaţi bani pentru plata caselor de avocatură care merg în instanță la procese cu Apollo Ecoterm, respectiv GBI Serveis. La Apollo este vorba de un onorariu de 54.000 de lei, pe când la fosta firmă de salubrizare vorbim de 25.000 de lei, aprobate de Consiliu Local Medgidia. Potrivit viceprimarului, bani către GBI au fost dați înainte să existe proiectul de hotărâre aprobat în ședința de Consiliu Local, pe când la Apollo există hotărâre, dar banii nu au fost virați...

Iată că această situație, pe lângă multe altele, a dus la sistarea furnizării de agent termic în municipiul Medgidia, din cauza datoriilor care nu au mai putut fi eșalonate. De mai bine de o săptămână, Apollo Ecoterm nu mai furnizează apă caldă. De precizat este că în ședința de Consiliu Local, când a fost aprobată suma de 25.000 de lei către GBI, a mai existat o plată către societate de 40.000 de lei, după cum a precizat viceprimarul Luminița Vlădescu, fără existența unei hotărâri.

„Pentru ambele procese au fost hotărâri de consiliu, aprobate și orice hotărâre trebuie executată de către Primărie. Problema este următoarea: la prima hotărâre, cea cu GBI, s-au plătit banii fără hotărâre, iar la a doua nici măcar nu s-au plătit banii. Este o diferență de la cer la pământ. Acum că încearcă unii să creeze o stare care să... nici nu au înțeles despre ce este vorba. Sunt hotărâri pentru a fi apărați în anumite procese în instanță. La o casă s-au plătit banii înainte de a avea hotărâre, iar acum respectiva casă de avocatură mai dorește încă o tranșă de bani, pe când dincolo, deși s-a angajat casa de avocatură, eu am înțeles că nu a plătit nimic către casa de avocatură. Vom vedea în continuare cum se va desfășura această situație...”, a punctat Luminița Vlădescu, viceprimar în localitatea Medgidia.

Datoriile strânse de către societatea de furnizare a agentului termic a dus la sistarea alimentării cu gaze a Apollo Ecoterm. Eșalonarea nu a mai avut „succes”, ceea ce a dus la sistarea alimentării cu agent termic către populația din Medgidia. Mai mult, mulți abonați s-au debranșat și au instalat centrale termice pentru a scăpa de presiunile din spațiul public în care era anunțată această „cădere” a societății de furnizare.

„Este adevărat. De când s-a înființat Apollo Ecoterm, în activitatea de termie au fost probleme cu recuperările restanțelor de la abonați pentru că oamenii plătesc cu întârziere. Plus că pe de altă parte, sistemul de termie este dezechilibrat din cauza debranșărilor care s-au desfășurat de-a lungul timpului. S-a ajuns în situația de acum, practic când Apollo presupun, nu am date certe, din ceea ce a spus directorul, au avut o eșalonare la plata datoriilor și am înțeles că nu au putut să respecte acea eșalonare. De când e înființată Apollo există eșalonări la plată cu furnizorul de gaze. Producția se face, numai că încasarea producției de la populație este îngreunată. Acum pur și simplu domnul primar încearcă să găsească vinovați oriunde în altă parte în afara dumnealui. Acest lucru se întâmplă în orice societate cu activitate de termie din țara asta, numai că trebuie să o gestionezi foarte bine să nu se ajungă la o situație similară. Și în mandatele anterioare a fost la fel. Numai că acum se aruncă vina către diverși pentru că există un conflict între primar și Consiliul Local”, a mai adăugat viceprimărița.

Vlădescu susține că există interese în spatele distrugerii Apollo Ecoterm

LuminițaVlădescu susține atât public, cât și în fața magistraților, că în spatele acestei căderi libere a societății Apollo Ecoterm, ar sta în spate interese ale primarului Valentin Vrabie, care dorește să atribuie diverse contracte, care în prezent, până la expirarea din acest an a contractului, aparțin de către societatea menționată. Pentru asta, viceprimarul susține că au fost date diverse dispoziții de primar și s-au făcut „manevre” pentru a ajuta la scoaterea din schemă a societății Apollo Ecoterm.

„Legat de ce invocă dânșii cu creditul furnizor, sunt convinsă că lucrurile se vor stabili în instituțiile publice. Eu am făcut plângere penală pentru toate acestea. Susțin lucrul acesta și unde trebuie, intenția sa a fost de la bun început. A vrut să închidă această societate pentru că în acest an contractul de delegare către toate utilitățile Apollo Ecoterm – termie, spații verzi, drumuri – expiră! Aceste activități pot fi delegate în continuare și altor societăți dacă se dorește. Eu cred că aici este interesul. Pot să argumentez! Domnul primar, anul trecut, a dispus ca în seră să nu se mai facă producțeie de flori, deși administratorul a achiziționat sămânță de flori în valoare de 700 de milioane de lei, dar după ce a făcut această achiziție a primit ordin să nu facă producție de flori. Asta pentru că existau, și muncitorii mi-au spus, persoane interesante să preia această activitate de întreținere spații verzi și sere. Pentru drumuri, tot Apollo Ecoterm avea o pepinieră unde avea materie primă pentru gard viu. Din dispoziție de primar, materialul arboricol a fost mutat într-un alt spațiu. Când l-am întrebat pe administrator de ce a luat această decizie, a zis că acolo intră animale, că mănâncă, că fură, că produce pierderi aceste spații. Nu am spus nimic. Numai că în același timp, o societate de casă a domnului primar, prieten și o să demonstrez că este chiar rudă, a fost interesat să achiziționeze 1.000 de metri din pepinieră în vecinătatea societății sale, acolo unde funcționa. Au achiziționat prin convenție de grădină pentru că avea nevoie de spațiu pentru stația de beton. Pentru a obține avizul de mediu, avea nevoie de o distanță, deci de teren. Așa a primit terenul prin convenție de grădină, ulterior fiind cumpărat. În spate există dorința ca anumite activități să le delege anumitor societăți. Cu asta merg în instanță”, a adăugat Luminița Vlădescu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Genk, acolitul lui Vrabie, pune labele sale scarboase pe sere. Vrabie e prieten la catarama cu Genk. Chiar a folosit masina 4X4 a lui Genk in campania electorala din 2016. Betoniera lui Genk trece pe Republicii si Decebal intr-o veselie, in loc sa ocoleasca pe Romana, iar Politia Locala si Rutiera inchid ochii si nu il amendeaza deloc. Pentru ca e in cardasie cu Vrabie.
4
0
Balamuta asta face doar circ si scandal. Sa dispara din viata publica pana nu duce pas medgidia la minus infinit!!!!
4
0
mai intereseaza-te inainte de a da astfel de informatii eronate!!!!!!!!!!
2
2
plina de smegma fuge de APA calda!QED...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218