REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Aproape jumătate din Ovidiu nu are nici o trecere de pietoni, iar oamenii riscă să fie accidentaţi sau amendaţi

Aproape jumătate din Ovidiu nu are nici o trecere de pietoni, iar oamenii riscă să fie accidentaţi sau amendaţi

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:00 239

Un cartier întreg traversează, zilnic, prin loc nepermis

Un cartier întreg traversează, zilnic, prin loc nepermis

Locuitorii unui cartier din orașul Ovidiu sunt nevoiți să-și riște viața, zi de zi, traversând strada prin loc nepermis, și nu orice stradă. Este vorba despre Drumul Național 2 A. Totodată, oamenii riscă să fie amendați, din aceeași cauză. Motivul? Pe aproximativ un kilometru din acest drum național, care străbate localitatea, nu există nici o trecere de pietoni.

De-a lungul timpului, locuitorii cartierului Ovidiu Sud, situat pe malul lacului, s-au tot plâns de faptul că nu au pe unde traversa carosabilul, spre stația de autobuz care merge spre Constanța. Cei responsabili au invocat fel de fel de motive: ba că porțiunea de drum se află în afara localității (deși străbate un ditamai cartierul), ba că ar fi făcut, dar nu le-a permis timpul probabil etc, iar locuitorii din această zonă se confruntă zilnic cu aceeași situație.

Să nu mai punem la socoteală că circulația rutieră dinn zonă este foarte aglomerată, in anumite perioade ale anului, cum ar fi vara, când DN2A preia aproape tot traficul de pe A4. Cei din zonă spun că, uneori, când traficul este intens, așteaptă și câte 10 minute până să traverseze.

De remarcat că, în aceeași zonă, mai cu seamă lângă sensul giratoriu de la intrare în localitate, mai au loc și filtre ale Poliției Rutiere, iar prezența oamenilor legii în acel loc nu îi bucură deloc pe oameni, pentru că trebuie să traverseze pe la prima trecere de pietoni, aflată la un kilometru distanță, la intersecția cu strada Primăriei.

Ce spun oamenii

”Chiar este nevoie să moară oameni în accidente ca să conștientizeze că și noi avem nevoie să traversăm regulamentar? Avem copii care merg la școală, care traversează printre mașini ca să ajungă pe partea cealaltă, în stația de microbuz. Nici măcar trotuare nu sunt. Este riscant și pentru noi, adulții, nu numai pentru copii. Chiar dacă sunt mulți oameni care au mașini, sunt destui și cei care merg cu autobuzul. La ei cine se gândește? Trebuie să moară 2-3 oameni ca să facă ceva?”, a declarat o femeie care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Ce spune primăria

Cei de la Primăria Ovidiu susțin că, fiind vorba de un drum național, amenajarea trecerilor pietonale cade în sarcina celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța (DRDP), în colaborare cu Poliția Rutieră.

”Montarea trecerilor de pietoni nu este decizia Primăriei, este o decizie a Poliției Române în colaborare cu ceide la Drumuri Naționale. Orașul Ovidiu este traversat de un drum național (DN2A n.r.) iar în urmă cu mulți ani a fost pusă în discuțe înființarea unei pasarele pietonale, nu știm de ce nu s-a finalizat acest proiect. O să vedem dacă putem realiza noi acest lucru”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Ovidiu.

De remarcat că pe același drum național, la numai 2 kilometri distanță spre Constanța, mai exact în zona cartierului Tomis Plus de la Palazu Mare, a putut fi amenajată o astfel de trecere de pietoni, fără prea mare tămbălău.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la directorul DRDP Constanța, Marian Dima, care ne-a solicitat să ne adresăm printr-o adresă scrisă, pentru a primi răspunsuri la întrebările puse, de fapt, de oamenii din zonă. Așteptăm să primim răspuns în această privință și vom reveni cu detalii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se va face trecere de pietoni cand se va face si o linie discontinua la intrare in ovidiu. Suntem nevoiti sa parcurgem jumatate de oras ca sa putem intoarce. Eu cred ca daca ar fi comunicare s-ar rezolva ceva,dar cat timp exista nepasare....
2
0
chiar nu se pricepe ca DN nu apartine de Ovidiu ? offf ...limita inteligentei este atinsa punct ....normal ca pt orice primarul este de vina ...ganditi ganditi
4
0
Poate nu ai inteles bine: nu e vb ca scupra nu-si bate capul. NU POATE, ptr ca nu e strada lu ma-sa sa faca ce vrea cu ea! Altii trebuie sa se ocupe, dar ii doare in cur. Primarul are atributii doar pe felia lui, atat!
1
2
Pai, hai sa vedem... Ce interes ar avea Scupra sa-si bata capul? Chiar nu are! Deci...asa o sa ramana! Cum la fel a ramas si sistemul de canalizare de pe str.A , care se infunda la fiecare ploicica si umple strada de noroc. Dar nu este problema, poate votam un primar care vrea sa faca si altceva in afara de strans comisioane!
5
4
Stati linistiti ! Cei doi politisti vechi de la Rutiera s-au pensionat , politistii locali nu se implica asa ca oricand poti sa te trezesti cu vre-un tiganoi care traverseaza aiurea pe capota sau cu vreo caruta pe Nationala !
4
0
Ajunge cu atatea treceri acolo e camp trec astia la autostop
1
4
Bugetarii si ei bani de o ciorba.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102