REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aproximativ 4.500 de constănțeni primesc ajutoare sociale

Aproximativ 4.500 de constănțeni primesc ajutoare sociale

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:19 285

Aproximativ 4.500 de constănțeni primesc, în acest an, ajutoare sociale. Comparativ, sunt atâția beneficiari sociali cât populația unui oraș mai mic – în condițiile în care, potrivit ultimelor studii demografice orașele constănțene Băneasa sau Negru Vodă au, fiecare, populații de aproximativ 5.500 de locuitori.

Potrivit lui Marin Țopai, director executiv Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, în județul de la malul mării sunt mai puțini beneficiari ai venitului minim garantat sub formă de asistență socială decât media pe țară. La nivelul țării sunt înregistrați aproximativ 270.000 de beneficiari de ajutoare sociale.

Pe de altă parte, după cum a subliniat Marin Țopai, în perioada următoare, pe parte de asistență socială, se impune dezvoltarea serviciilor sociale. „Dacă până acum s-a pus accent pe partea pasivă a asistenței sociale, de acum va trebui să se pună accent pe partea activă, pe dezvoltarea de servicii sociale. Noi, în județul Constanța, spre deosebire de alte județe, avem comune unde au fost dezvoltate servicii sociale. Și aici putem da exemplul comunei Cumpăna, unde există un centru socio-medical modern, sau a comunei Crucea, unde există un centru de îngrijire bătrâni, a Agigei, unde există de asemenea un centru. Sunt comune cu care putem să ne mândrim, căci există îmbunătățiri pentru acordarea de servicii de asistență socială”, a declarat Marin Țopai.

Menționăm că, la nivelul județului Constanța, în evidențele AJPIS există aproximativ 210.000 de constănțeni care primesc beneficii sociale, în acest număr fiind incluse atât ajutoarele sociale, cât și ajutoarele de încălzire, indemnizațiile pentru creșterea copilului sau alocațiile copiilor etc.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... tu te plingi ?, pai daca la vot marca-ti ce trebuia si lasa-ti baragladinele sa voteze leprele acum nu mai trebuia sa chitai ca nu tu ai mai putin decit ei. Dar voi pensionarii nu va mai ajungea puiul si uleiul mascariciului ....asa ca ciocu mic ... tot unul de-al vostru a spus-o
4
1
Au ajuns aceste specimene,care nu au muncit o zi si se vaita ca nau cu ce trai,sa aibe venitul din ajutor ,mai mare ca un pensionar care a muncit 10-15 ani.Dece nu sunt triati si pusi la munca,70% sunt apti de munca,au luat motivari pe spaga,dece nu se fac investigatii si cei ce iau favorizat pe acesti profitori lenesi sa fie sanctionati,nu mai incurajati lenea,nu paine fara munca,TREZITI-VA DIN AMORTEALA SI VOI AUTORITATI CE VA FACETI CA NU VEDETI SI-I PROTEJATI PENTRU GLOATA DE VOTANTI.
8
0
Serviciile sociale este ceva si creare de noi locuri de munca altceva...daca te referi la beneficii sociale , sa scape tara de putori...la munca nu ajutoare sociale
8
0
Cetatenii de etnie neprecizata sunt baza societatii sa le dea Nazau sanataturi !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218