REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Aproximativ 40.000 de turişti sunt aşteptaţi de Paşte, pe litoral

Aproximativ 40.000 de turişti sunt aşteptaţi de Paşte, pe litoral

Replica API 6 aprilie 2016 | 00:03 174

Vama Veche şi Mamaia, cele mai căutate staţiuni!

Vama Veche şi Mamaia, cele mai căutate staţiuni!

În mai puţin de o lună, românii vor prilejui în aceeaşi zi atât Sărbătoarea Paştelui, cât şi Ziua Internaţională a Muncii. Astfel, suprapunerea celor două evenimente la data de 1 mai este o bucurie pentru unii şi o veste tristă pentru alţii. Bineînţeles că fericiţi sunt oamenii care scutesc o o cheltuială în plus, preferând să petreacă Paştele în sânul familiei. De cealaltă parte a baricadei, îi regăsim pe agenţii economici care vor fi clar afectaţi de o posibilă reducere semnificativă a turiştilor în staţiuni. Litoralul este primul afectat.

Dacă până acum, devenită deja o tradiţie, petrecerea de 1 mai se ţinea pe malul mării, iată că în acest an nu puţini sunt cei care vor alege să rămână… acasă. “Faptul că este combinat Paştele cu 1 Mai o să ne facă să pierdem nişte turişti. Sunt unii care împreună cu familia doresc să petreacă acasă, să nu se mai deplaseze”, a precizat pentru “Replica”Anca Pavel-Nedea, şeful Autorităţii Naţionale de Turism. În ceea ce priveşte numărul turiştilor aşteptaţi la mare, este prematur să se întocmeze o statistică. Mai ales că românii se hotărăsc în ultimul moment. “Pentru pachetul de Paşti, din experienţa mea din turism, se trezesc întotdeauna foarte târziu. Pe litoral, cu atât mai mult. Este foarte curând. Cel puţin pentru litoral sunt puţine concretizări ca să poţi să avansezi o sumă, întrucât mulţi se hotărăsc pe ultima sută de metri. Anul acesta este atipic având în vedere că pică Paştele cu 1 Mai în aceeaşi zi. Este greu să faci o extrapolare pentru că nu ştii pe ce să o faci, pe Paşte sau pe 1 mai”, a adăugat Pavel-Nedea. Pe cealaltă parte însă, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, are deja cifrele. “În jur de 40.000 de turişti, probabil, vor fi pe tot litoralul. Deşi este încă devreme să vorbim despre cifre, cam aceasta este estimarea pe care mizăm. În top, este Vama Veche care stă foarte bine la rezervări şi Mamaia. Se păstrează tradiţia pentru că sunt staţiunile cele mai căutate. Să nu uităm că sunt tineri şi foarte tineri turiştii care vin de 1 mai şi atunci preferă aceste staţiuni cu profil adresat către turiştii tineri. Muzică, distracţie, evenimente - pe astea ne concentrăm, ca de obicei”, a precizat Corina Martin.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218