REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

APT pentru BIȘNIȚĂ cu ȚIGĂRI, PREA BĂTRÂN pentru MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

APT pentru BIȘNIȚĂ cu ȚIGĂRI, PREA BĂTRÂN pentru MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Replica API 29 octombrie 2021 | 16:27 1718

Viorel Udrea a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în formă continuată (7 acte materiale). Condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, prin sentința Judecătoriei Constanța din 30 iunie 2021, bărbatul a făcut apel la această decizie. Viorel Udrea solicită reducerea numărului de zile de muncă pentru că are 61 de ani și nu poate presta 120 de zile. Prin sentința din 25 octombrie 2021, magistrații Curții de Apel Constanța au respins apelul ca nefondat.

Viorel Udrea este cunoscut oamenilor legii fiind prins în mai multe rânduri vânzând țigări de contrabandă, în zona Badea Cârțan, lângă magazinul Polar. În interval de doi ani de zile, inculpatul a fost prins de 7 ori de polițiști sau jandarmi în timp ce comercializa țigări netimbrate. Astfel, acesta a fost depistat cu cantitatea totală de 210 pachete cu țigarete netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci, ce nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță emise de autoritățile române, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 2050,65 lei. Inculpatul și-a recunoscut fapta, declarând că nu știa că aduce un prejudiciu statului prin faptele sale. Condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare si 120 de zile de muncă în folosul comunității, Viorel Udrea a solicitat micșorarea zilelor de muncă, motivul fiind vârsta înaintă, inculpatul având 61 de ani.

Instanța a respins apelul

Magistrații Curții de Apel Constanța au constatat că inculpatul a fost depistat de mai multe ori vânzând țigări ce proveneau din contrabandă, dovedind obișnuință în desfășurarea acestor activități ilicite; deși a fost depistat de autorități, a continuat activitatea infracțională, ignorând consecințele încălcării valorilor sociale ocrotite de legea penală și manifestând dezinteres cu privire la aceste acțiuni, care au o largă răspândire și afectează atât regimul administrării impozitelor, taxelor, contribuțiilor și altor sume datorate bugetului consolidat al statului, cât și regimul frontierei de stat. Curtea constată că vârsta înaintată a inculpatului nu îl împiedică pe acesta să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, iar acesta nu face dovada că starea de sănătate nu i-ar permite această activitate. Din declarația de suspect din 29.01.2020 și declarația de inculpat dată în fața instanței de fond reiese că inculpatul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, astfel că instanța respinge apelul înaintat de inculpat. Sentința a fost comunicată pe 25 octombrie 2021 și este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bagati-l ma la inchisoare direct!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218