REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aquapark-ul de la Eforie, votat cu încălcarea legii

Aquapark-ul de la Eforie, votat cu încălcarea legii

Replica API 18 august 2011 | 00:00 164

Prefectul Palaz atacă în contencios hotărârea

Prefectul Palaz atacă în contencios hotărârea

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, urmează să atace în contencios hotărârea din data de 5 iulie, votată de consilierii din Eforie, privind modificarea unei suprafeţe de teren care face obiectul asocierii dintre primărie şi SC Romtour Impex. Terenul în cauză este în prezent un parc, iar ca urmare a asocierii, aici ar urma să fie înfiinţat un aquapark, ne-a precizat secretarul oraşului Eforie, Gheorghe Beca. De altfel, Beca este cel care a şi transmis prefecturii faptul că el nu contrasemnează pentru legalitatea hotărârii, explicând printr-un referat şi motivele sale. Iar prefectul este de acord cu el: "Nu dau aviz de legalitate pentru acea hotărâre", a spus Palaz, dând de înţeles că urmează, logic, să o atace în contencios.

Referitor la şedinţa din data de 5 iulie, reamintim că la proiectul mai-sus amintit consilierii de la PDL au avut oarece divergenţe, în sensul că pedelistul Constantin Avătavului a votat diferit faţă de colegii săi, fiind chiar "urecheat" pentru acest lucru de liderul PDL Constanţa. În schimb, proiectul a primit votul altor consilieri, de la PSD şi PNL. Nu din prima, declară secretarul Gheorghe Beca, concluzionând că astfel s-a încălcat legea: "Nu poţi relua votul pentru un proiect. Prima dată când a fost supus aprobării, proiectul, care avea nevoie de două treimi, nu a trecut. S-a solicitat reluarea votului, a doua oară fiind întrunite 11 voturi, adică numărul necesar ca proiectul să fie adoptat. Nu este legal, fapt care l-am indicat şi în referatul transmis prefectului", declară Gheorghe Beca. Şi tot el arată că proiectul nu respectă legea şi pentru faptul că "deocamdată nu este reglementată asocierea dintre public şi privat. Să apară legea şi apoi votăm aşa ceva. O altă problemă o constituie faptul că în expunerea de motive s-a făcut referire la o hotărâre judecătorească din 2000 pentru o situaţie şi un contract din 2004". Întrebat însă dacă prin atitudinea sa nu cumva îl supără pe primarul Ovidiu Brăiloiu ori pe altcineva, Beca a susţinut că: "Nu, situaţia e normală, nu văd pe nimeni supărat, nici Gigi Chiru, nimeni. De fapt, nici nu mă interesează a cui e firma, nu ştiu a cui este". Şi cu asta... Beca a atins un punct sensibil! Firma care apare în asociere ca dorind să facă un aquapark alături de primărie era, în acte, a lui Gigi Chiru.

Alte conexiuni. De la Palaz la Brăiloiu, Iorguş şi restul trupei

Situaţia este mai mult decât interesantă, iar ea nu face decât să-i ridice o minge la fileu lui Palaz, în relaţia tensionată pe care o are cu Chiru (deşi nici unul dintre ei nu recunoaşte, oficial, acest lucru), dar şi lui Avătavului. De ce? Ei bine, Avătavului este nemulţumit de atitudinea lui Chiru, care l-a dat deoparte, aşa încât nu se fereşte să îl înfrunte cu orice ocazie (la vot sau prin anunţarea candidaturii sale la Primăria Eforie). Tot Avătavului este cel care motiva, în faţa colegilor, la şedinţa din 5 iulie, că el nu poate vota proiectul cu pricina întrucât, în 2007, la propunerea lui Chiru, era aprobat un alt proiect, de trecere a parcului din privat în public, pentru ca el să fie salvat de eventuale construcţii. Oficial însă, Avătavului nu doreşte acum, sub nici o formă, să facă prea multe declaraţii: "În iulie nu am votat proiectul pentru că nu am văzut cum va arăta aquapark-ul. Nu am avut puse la dispoziţie documente". Şi, pentru că politica este un "os de ros" de mai mare frumuseţea (laolaltă cu afacerile), continuăm prin a reaminti că, în contextul în care Constantin Avătavului anunţa că va candida pentru Primăria Eforie, deputatul PDL Zanfir Iorguş îl încuraja. Ca o paranteză, facem precizarea că Iorguş are afaceri inclusiv în Eforie. Facem mai departe conexiunile şi concluzionăm: curentul anti-Chiru din momentul de faţă arată astfel: Palaz-Iorguş-Avătavului (în ce ordine preferaţi), în timp ce din ecuaţie lipseşte cu desăvârşire primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. De ce? Simplu. Brăiloiu nu mai are nici un motiv să se "râcâie" cu Gigi Chiru, de vreme ce acesta nu mai vrea să candideze la Eforie, în timp ce Palaz nu poate da "cu parul" în primar, atâta timp cât... relaţiile de rudenie există, chiar dacă nu de sânge. Cât despre Avătavului- Brăiloiu, momentan e devreme să existe un conflict între ei.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218