REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Arabi condamnaţi cu EXECUTARE, pentru trafic de migranţi, de negăsit!

Arabi condamnaţi cu EXECUTARE, pentru trafic de migranţi, de negăsit!

Replica API 9 mai 2016 | 00:00 296

Decizie la Tribunalul Constanţa

Decizie la Tribunalul Constanţa

Kanafani Mohamad şi Aamneh Khaled, angajaţi ai unei agenţii de crewing, SC Arados Shipping Co SRL, cu sediul pe bulevardul Ferdinand din Constanţa, au fost condamnaţi, vineri de Tribunalul Constanţa, la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, pentru fals şi trafic de migranţi. Cei doi au preluat din Turcia un individ cu scopul de a-l transporta ilegal în România, sub pretextul că face parte din echipajul vasului. Pentru fapta lor, indivizii au fost judecaţi de magistraţii constănţeni şi, în final, condamnaţi.

„Aplică pedeapsa cea mai grea , de doi ani închisoare , la care se adaugă sporul de 10 (zece) luni închisoare. În final , condamnă pe inculpatul Kanafani Mohamad la pedeapsa rezultantă de 2 ( doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare alături de pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 lit. c Cod penal a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României pe o durată de 3 ( trei) ani . Dispune executarea pedepsei în regim de detenţie.

Aplică lui Aamneh KhaledAplică pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care se adaugă sporul de 10 (zece) luni închisoare. În final, condamnă pe inculpatul Aamneh Khaled la pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare alături de pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 lit. c Cod penal a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României pe o durată de 3 ( trei) ani . Dispune executarea pedepsei în regim de detenţie“, se arată în minuta Tribunalului. Indivizii sunt însă de negăsit!

Mai mult, după executarea pedepsei, Kanafani Mohamad și Aamneh Khaled au primit interdicția de a păși în România timp de trei ani. Culmea este că indivizii nu s-au prezentat niciodată la proces, deși instanța de judecată i-a citat în nenumărate moduri, atât la sediul firmei, cât și la avocatul care i-a reprezentat în faza de urmărire penală. Niciodată n-au venit la instanță, așa că riscul ca cei doi să ajungă după gratii, chiar dacă decizia nu e definitivă, este major.

„Unul din ei era comandatul vasului. Au luat din Turcia un migrant, se zice că antreprenorul ar fi spus că e o rudă de-a lui și l-au băgat, chipurile, membru al echipajului. N-avea carnet de marinar, acte, de aceea au fost condamnați și pentru fals. Nu s-au prezentat la proces, de aceea au luat cu detenție. Au fost citați și prin publicitate, și la sediul avocatuilui care l-au avut la urmările penală, probabil sunt de mult timp plecați la ei acasă, nu știu. Au posibilitatea, la momentul în care îi arestează, dacă devine executorie, în termen de 10 zile de la arestare. Să facă contestație“,a declarat, pentru Replica, avocatul unuia dintre inculpați, Ismail Ghiulfer-Aisun.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367