REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Arabii care au livrat săracilor "mierea" cancerigenă şi fostul deputat Păsat, în iţele evaziunii de 50 milioane euro

Arabii care au livrat săracilor "mierea" cancerigenă şi fostul deputat Păsat, în iţele evaziunii de 50 milioane euro

Replica API 1 noiembrie 2013 | 00:00 1467

Între cei implicaţi, şi cel mai tânăr milionar din România

Între cei implicaţi, şi cel mai tânăr milionar din România

Printre zecile de persoane acuzate de DNA că au alcătuit reţeaua infracţională care a produs o evaziune fiscală de 50 de milioane de euro se află şi patronii firmei Atifco Internaţional, recent implicată într-un scandal de proporţii naţionale. Este vorba despre egipteanul Atef El Said Abd El Aziz El Keleini şi irakianul Ali. A. Ali, în cazul cărora Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, pe 30.10.2013, cercetarea în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile. Atifco Internaţional, firma controlată de cei doi, era una din beneficiarele reţelei de evazionişti, spun procurorii DNA. Vorbim despre aceeaşi Atifco Internaţional care a livrat sărmanilor din România, chiar vara aceasta, sute de tone de miere contrafăcută cancerigenă, adusă din Bulgaria, din banii oferiţi de UE.

APIA a plătit 10.000.000 de lei, fără TVA, în cadrul aplicării Planului European de Ajutorare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din România (PEAD)- 2013, pentru achiziţia a 750.000 kilograme de miere de albine, firmei Atifco Internaţional. Ulterior, după ce sărmanii români au luat deja o parte din produs de la centrele APIA judeţene, autorităţile au aflat că mierea era de fapt sirop de glucoză, dăunător pentru sănătate şi au retras toate loturile. Despre aceeaşi firmă, DIICOT spunea, acum câţiva ani, că a dat mită vameşilor, în celebrul dosar al mafiei din Portul Constanţa, pentru a putea derula operaţiuni ilegale de import-export, cu prejudicii de zeci de milioane de euro. O ironie cumplită a sorţii face ca, pe lista celor 50 de evazionişti puşi sub acuzare de DNA, să se afle şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine (ACEBOP), Justin Ovidiu Paraschiv care, luna iulie a acestui an, spunea, din dreapta ministrului Agriculturii, că principalul său scop este lupta împotriva evaziunii fiscale. În vârstă de doar 31 de ani, Paraschiv este cel mai tânăr milionar din România, cu o avere estimată de Frobes la circa 70 milioane de euro. Tânărul acuzat de DNA că face parte din gruparea care a produs o evaziune de 50 de milioane de euro este proprietarul afacerilor Ana şi Cornel, Carmistin, MFA Mizil, Avicarvil etc. Un detaliu inedit apare în afacerile unuia din membrii grupării, Ghaziri Rami, patronul Agricola Crevedia. Unul din magazinele companiei, deschis sub titulatura Crevedia Express, la parterul unui bloc de pe Şoseaua Colentina, din Bucureşti, funcţionează într-un spaţiu deţinut de fostul deputat PNL, apoi PDL, Dan Păsat. Fostul parlamentar, condamnat în luna aprilie a acestui an la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, de către Curtea Supremă, primeşte 7.800 de euro pe an de la firma lui Ghaziri Rami, arestat preventiv în mega-dosarul de evaziune. Dan Păsat şi iubita lui, Anca Rodica Radu, au semnat pe 10.03.2010 un contract cu Agroli Group, deţinută de Rami, privind închirierea unui spaţiu de 42,9 metri pătraţi, pe Şoseaua Colentina nr. 53, bloc 59, parter, în care funcţionează acum un magazin Crevedia Express.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218