REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Arabii care plimbau cocaină de 3 milioane de euro prin Portul Constanţa sunt nişte ţepari plini de datorii

Arabii care plimbau cocaină de 3 milioane de euro prin Portul Constanţa sunt nişte ţepari plini de datorii

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 1064

Firme în faliment şi afaceri pe butuci

Firme în faliment şi afaceri pe butuci

Libanezul arestat pe 17 februarie de Tribunalul Bucureşti, după ce a fost prins de DIICOT în timp ce încerca să "exporte" prin Portul Constanţa 30 de kilograme de cocaină în valoare de 3 milioane de euro, avea mari probleme cu banii, după ce a falimentat câteva firme şi a ţepuit parteneri de afaceri cu sute de mii de euro. Ismail Khairallah Khochaiche a încercat cu de toate în Constanţa: de la hoteluri, la comerţ de produse diverse nealimentare, imobiliare, patiserie, manipulări şi depozitări, comerţ cu mobilă, dar nimic nu i-a mers. Libanezul avea mai multe standuri în complexe comerciale din Constanţa (Doraly Mall, complex Dacia, în Palazu Mare, pe strada Eliberării, la Metachim etc.), schimbându-şi periodic sediul social al firmei, probabil pentru a scăpa de cei cărora le datora bani. Întreprinzător de felul lui, Khochaiche a înregistrat la OSIM termenul "Confiscate", de unde deducem că se ocupa şi de astfel de vânzări, ceea ce presupune, evident, o relaţie cu instituţii ale statului, pentru a face rost de astfel de produse. În cele din urmă, atât firma sa, cât şi cea trecută pe numele soţiei, Irina Nicoleta Khochaiche, au dat faliment, lăsând în urmă datorii de milioane de lei, motiv pentru care creditorii le-au scos deja casa la vânzare.

Ismail Khairallah Khochaiche era unic asociat şi adminstrator al firmei Welcome to paradise SRL, prin intermediul căreia a făcut rost şi urma să livreze mai departe, în Libanul natal, cele 30 de kilograme de cocaină. Fără doar şi poate, afaceristul mai ascundea printre nimicurile aduse pentru a fi vândute în standuri şi câte un pachet de cocaină, dezastrul total al firmelor sale sugerând că acestea erau folosite mai degrabă ca paravan pentru adevărata activitate, de trafic de droguri, decât pentru un comerţ legal. O dovadă suplimentară în acest sens a fost şi dezinteresul de a depune la Tribunal un plan de reorganizare a firmei Welcome to paradise SRL, obligând în cele din urmă judecătorul sindic să dispună falimentul acesteia, cu şanse minime pentru creditori de a-şi mai recupera vreun ban. Firma prin care Khochaiche şi complicele său, francezul kuweitian Alain Akran, plimbau cocaină de 3 milioane de euro prin port, se află în insolvenţă încă din 2012, din dosarul aflat pe rolul Tribunalului rezultând că Welcome to paradise SRL are datorii totale de 2.347.841,54 lei. Cea mai mare datorie a traficantului libanez din Constanţa este către un partener de afaceri arab, Ghaleb Hassan Nassar, care deţine o fabrică de pâine în Bucureşti şi tranzacţionează lemn prin Portul Constanţa. Firma din Constanţa a lui Ghaleb, New West Comimpex SRL, are de recuperat de la Khochaiche 1.445.000 lei, datorie acceptată de instanţă, bani cu care a finanţat de-a lungul timpului activitatea falimentarei Welcome to paradise SRL. Pe lista celor ţepuiţi de libanezul traficant de cocaină se mai află ATE Bank România SA, cu o creanţă de 743.358,45 lei, Fiscul constănţean- 157.520 lei, Dacia T&T SRL Constanţa- 52.998,56 lei etc. Dintre aceştia, doar ATE Bank va mai recupera câte ceva, banca scoţând la vânzare încă din 2012 apartamentul de domiciliu cu 3 camere al soţilor Khochaiche, de pe bulevardul I. Ghe. Duca nr.85, bloc L 40, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 205.770 lei.

Manelistă şi credincioasă, dar expertă în furăciuni, ca şi soţul ei traficant de cocaină

Welcome to paradise SRL nu era singura firmă a familiei Khochaiche; soţia traficantului libanez, românca Irina Nicoleta, în vârstă de 40 de ani, era unic asociat şi administrator la BEA Company SRL, cu ultimul sediu declarat la aceeaşi adresă cu Welcome to paradise SRL a soţului ei, pe strada Vârful cu Dor nr. 26, una din locaţiile călcate de mascaţi şi procurori cu ocazia arestării lui Ismail Khairallah. Chiar dacă purtau nume diferite, firmele celor doi soţi se ocupau cu aceleaşi lucruri, împărţeau aceleaşi standuri în complexele din Constanţa, ba chiar şi procedura de falimentare este identică. BEA Company este insolventă tot din 2012, ca şi Welcome to paradise SRL, şi aici judecătorul sindic sesizând lipsa de interes a asociatului de a depune vreun plan de reorganizare, ca dovadă a bunei intenţii de a-şi plăti datoriile către cei ţepuiţi. Mare amatoare de manele şi foarte credincioasă pentru cei interesaţi de detalii, Irina Nicoleta Khochaiche nu a avut nici un scrupul în a-şi fura partenerii de afaceri, deşi, până la urmă, cam acesta ar fi portretul robot ideal al melomanilor manelişti. Potrivit datelor aflate la dosarul de faliment, de la Tribunalul Constanţa, firma Irinei Nicoleta Khochaiche are datorii totale de 890.952,45 lei, cel mai greu ţepuit în cazul soţiei fiind aceeaşi ATE Bank, care are de recuperat 216.659,72 lei şi 135.307,6 euro. Urmează Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, adică statul, escrocat cu 70.815 lei, Consiliul Local Constanţa, cu o creanţă de 12.060 lei şi Vitacom Electronics SRL Cluj Napoca, cu o datorie de recuperat de 2.383,45 lei. Deocamdată, din datoriile totale de 4,2 milioane de lei, făcute de soţii Khochaiche, nu s-a recuperat mai nimic. Practic, ţepuiţii traficantului libanez stau la mila vreunui aiurit care să vrea un teren de 1.370,7 metri pătraţi şi o hală de depozitare de 201,9 metri pătraţi, din proprietatea firmei soţiei, lichidatorul judiciar al BEA Company informând cu regularitate instanţa că nu e nimeni interesat să cumpere respectivele imobile.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru trafic de cocaina trebuia sa ii dea maximul 12 ani plus inca vreo 10 pentru toate magariile celalalte.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218