REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ARAFAT, despre mutaţia OMICRON!

ARAFAT, despre mutaţia OMICRON!

Replica API 29 noiembrie 2021 | 00:21 3007

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, duminică, în cadrul unui briefing la Guvernul României, că mutaţia Omicron a coronavirusului "va ajunge peste tot".

Raed Arafat, sursa foto: Facebook

Raed Arafat a explicat că noua variantă de coronavirus, respectiv tulpina Omicron, despre care specialiştii au explicat că este cu mult mai contagioasă decât tulpina Delta, va ajunge peste tot.

Concret, noua tulpină va ajunge şi în România, mai devreme sau mai târziu, având în vedere numeroasele cazuri deja confirmate în multe ţări ale Europei.

"În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni", a declarat Raed Arafat.

Totodată, Raed Arafat a declarat că nu se pune în discuţie, în Uniunea Europeană, închiderea graniţelor.

"Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limitare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare", a precizat şeful DSU.

Raed Arafat a mai explicat că vaccinul împotriva COVID-19 este în continuare soluţia pentru a opri următoarele valuri de îmbolnăviri.

"Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina asta eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă.

Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi soluții tot prin modificarea vaccinurilor", a mai spus Raed Arafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arabitzoiu popo sa ne swga pwla cu povestile lui de gradinita
2
0
Sclavul banului
3
0
Asta parca e manager de situatii de urgenta nu doctor in virusologie.cine tot ii da voie sa faca declaratii bulangiului asta? Nu mai scapam dracu de el odata?e mai rau ca un virus arahat
6
0
Bulangiul ne sperie copiii
14
2
asta sa transformat in ghicitoare? onanistule ! afara cu asta din tara !
14
1
sper sa ajunga si in guvern si sa va omoare pe toti
17
1
Mooooooooie handicapatule mintal
16
3
atunci daca nu poti s-o opresti, mars acasa
17
3
Rezolvati mai repede ca m-am plicitisit.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218