REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Arafat, despre o nouă stare de urgență: „Dacă evoluţia va fi una dramatică, o să se ia măsuri mai drastice“

Arafat, despre o nouă stare de urgență: „Dacă evoluţia va fi una dramatică, o să se ia măsuri mai drastice“

Replica API 25 septembrie 2020 | 23:09 2094

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, afirmă că autorităţile şi-au propus să nu ajungă din nou la măsuri restrictive drastice cauzate de răspândirea epidemiei de COVID-19, însă nu este exclusă implementarea unor astfel de măsuri dacă situaţia va deveni "dramatică”. "Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never. (...) Este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice”, a declarat oficialul din MAI, scrie stiripesurse.ro.

Raed Arafat

"Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never, niciodată să nu spui niciodată. Nu ştim cum va evolua şi este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice. Dar intenţia este să se ia măsuri pe localităţi, pe zone”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3, întrebat fiind dacă se va ajunge din nou la măsuri restrictive în situaţia în care numărul de îmbolnăviri de COVID-10 va continua să crească.

El a adăugat că speră ca primarii să nu reacţioneze la fiecare carantină şi să dea în judecată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum s-a mai întâmplat.

"Ne aşteptăm la o colaborare cu autorităţile locale mult mai apropiată şi mult mai corectă şi cu toţi care reprezintă autorităţile locale, astfel încât să limităm răspândirea, ca să nu ajungem să restricţionăm mai târziu zone mult mai mari”, a precizat Raed Arafat.

Acesta a arătat că aproape jumătate din capacitatea de Terapie Intensivă este ocupată în spitalele care asigură îngrijirea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

"În situaţia în care numărul de cazuri va creşte, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (...) Noi ajungem să transferăm pacienţi în continuare din anumite localităţi în altele. Astăzi din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul”, a explicat Arafat.

El a spus că stocurile de materiale sanitare sunt "mai bune” acum. Raed Arafat a susţinut că accesul la medicamente, mai ales la Remdesivir, este unul "limitat” şi că România a primit recent o nouă tranşă din medicamentul considerat cel mai eficient tratament contra COVID-19.

Oficialul din MAI a adăugat că, deşi s-ar putea supăra unii, cum ar fi angajaţi ai Curţii de Conturi, DSU va apela în continuare la angajaţii din alte ministere, inclusiv MApN, pentru gestionarea crizei sanitare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prima oara a fost infectata o persoana, acum sunt 1500 pe zi. Ce inseamna la voi cresterea dramatica? sute de mii pe zi? Inchideti naibii scolile ca o sa scapati nr infectarilor de sub control.
4
0
Mars,satano,de unde ai venit! Esti cioclul natiunii.
1
0
Ca pana la urma cine controleaza nr de infectari? Voi. Poate cineva sa verifice ca sunt adevarate cazurile sau nu? Puteti sa spuneti ca avem si 1 mil de cazuri noi
5
0
Da,vrem sa intram in stare de urgenta.
3
5
Nu mai bine te duci tu la tine acasa ?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920