REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Arafat, după bilanţul celor de la ISU Dobrogea: „Eu sper că o să vedem o încadrare mai mare în cursul acestui an” – VIDEO

Arafat, după bilanţul celor de la ISU Dobrogea: „Eu sper că o să vedem o încadrare mai mare în cursul acestui an” – VIDEO

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:00 450

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a prezentat în cursul zileide luni, 29 ianuarie, bilanțul pe anul 2017 al activității instituții, în fața secretarului de stat Raed Arafat. Inspector șef. Col. Daniel-Gheorghe Popa a fost cel care a prezentat statisticile pe anul trecut.

Printre cifrele prezentate un aspect care a ridicat un semnal de alarmă a fost faptul că în dotarea inspectoratului sunt 39 de autospeciale cu o vechime mai mare de 10 ani, folosite într-un rulaj mare. Mai precis, 6 autospeciale au peste 100.000 km la activ, iar alte 8 autospeciale au peste 250.000 de km la bord. De altfel, au fost efectuate 116 revizii și 107 reparații în anul 2017.

Pe de altă parte, există un sprijin constant din partea Consiliului Județean Constanța, Daniel Popa, punctând astfel faptul că acoperișul de la stația Midia-Năvodari a fost reparat în urma unui sprijin financiar de aproximativ 150.000 de lei. De asemenea, a fost demarat contractul de comodat cu localitatea Hârșova, prin care sediul de acolo va fi finalizat în prima parte a anului 2018. Vorbind de achiziții, conducerea ISU „Dobrogea” a punctat faptul că există 314 proceduri de achiziție directă efectuate.

Ca cifre semnificative de intervenții, colonelul Popa a punctat faptul că în cursul anului precedent au fost 531 de incendii, timpul mediu de răspuns fiind de aproximativ 13 minute, iar timpul mediu de intervenție fiind de 60 de minute. În urma incendiilor, au fost pagube de peste 4 milioane de lei. Un număr încă îngrijorător a fost cel al incendiilor de vegetație – 434 la număr, desigur, în scădere față de 2016, dar care încă este ridicat.

Elicopterul SMURD a efectuat 613 intervenții în 2017, aproape dublu față de anul precedent. O altă cifră în creștere este legată de solicitările pentru avizare de protecție civilă, mai precis construcția de buncăre. Față de anul 2016, numărul acestora a crescut de la 4 la 22.

Un aspect îngrijorător pe care șeful ISU „Dobrogea” îl punctează este faptul că sediul central din municipiu nu mai corespunde normelor și s-ar dori modernizarea și renovarea acestuia. De asemenea, a punctat că la Tuzla nu există sediu, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii.

„Există și acum un concurs pentru angajare de specialiști, dacă ați auzit că există o lipsă a unor categorii de specialiști – Constanța, prin complexitatea ei ca și județ, și ca oraș, are nevoie de diferite tipuri de specialiști, pentru partea radionucleară, partea maritimă. Am pregătit un număr de mare pentru a ocupa camera hiperbară.

Și acuma există un concurs pe plan național pentru angajare de specialiști, deci va crește numărul subofițerilor ce vor fi încadrați în fiecare an, pentru că am redus timpul de pregătire și l-am adus mai aproape de tipul de pregătire național și internațional – un an de la 2 ani, pentru subofițeri.

Eu sper că o să vedem o încadrare mai mare în cursul acestui an, dar și a anilor viitori, cu subofițeri, și cu specialiști. Avem programul de lucru de 24/48 ore pentru a putea ajunge la completarea acestui personal. Din păcate, am avut pensionări mai precoce, în urma legii pensionărilor speciale, avem și un număr de personal angajat prin anii 2006-2007, care urmează să se pensioneze, pentru că nu s-a pus la momentul respectiv o limită de vârstă.

Personalul îmbătrânește și va ieși natural la pensie. De aceea noi venim și aducem soluții suplimentare de încadrare și reducerea timpului de pregătire va duce la dublarea numărului de subofițeri care se încadrează. Mai sunt și alte soluții pe care le gândim și urmează să le punem pe masă la dânsa pentru a le discuta”, a punctat Raed Arafat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218