REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Arafat: Neidentificarea proprietarilor de cartele prepay care apelează 112 pune în pericol persoanele care chiar au o urgenţă

Arafat: Neidentificarea proprietarilor de cartele prepay care apelează 112 pune în pericol persoanele care chiar au o urgenţă

Replica API 22 august 2019 | 00:00 259

Raed Arafat

Lipsa de identificare a proprietarilor de cartele prepay atunci când sună la 112 pune în pericol alte persoane care au cu adevărat o urgenţă, a declarat, joi, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"A fost nominalizată o comisie de către doamna prim-ministru pentru a ne ocupa de serviciul 112. În raport nu se poate evita niciun aspect care înseamnă vulnerabilitate pentru a evita astfel repetarea unor situaţii neplăcute în viitor. S-a făcut o analiză a activităţii 112, inclusiv partea de dispecerizare a serviciului şi au fost propuse mai multe măsuri. Una dintre acestea este corelată cu lipsa de identificare a proprietarilor de cartele prepay care apelează 112. Această lipsă de identificare le permite acestora să se joace la 112, cu apeluri false, repetate. Am avut un caz în care o persoană a apelat de 21.000 de ori numărul 112 pe parcursul unui an, fără să ştim cine este", a spus Arafat în cadrul unei dezbateri pe tema modificărilor propuse pentru funcţionarea numărului de urgenţă 112.

Potrivit oficialului MAI, care este şi preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, adoptarea unei legislaţii în care sunt prevăzute modalităţi de identificare a persoanelor care sună la 112 inclusiv de pe cartele preplătite va conduce la reducerea numărului de apeluri false.

"Dacă omul ştie că este identificabil, n-ar mai face acest lucru şi dacă vrea să facă un lucru intenţionat, vom vorbi despre un număr de oameni care fac aceste lucruri. Vrem să eliberăm oameni de la 112 şi să se ocupe de apelurile cu adevărat urgente. Când suni la 112, intri pe o linie de aşteptare, iar dacă operatorul este ocupat cu cineva care sună în continuu, alte persoane cu probleme adevărate tot aşteaptă. Mai e un alt aspect: identificarea apelantului ne ajută să salvăm persoana care chiar are nevoie de ajutor. De exemplu, o persoană sună la 112 şi până să dea toate datele personale îşi pierde cunoştinţa şi nu mai ştim nimic. Degeaba sunăm înapoi... În schimb, dacă ştim al cui este telefonul, putem lua măsurile necesare şi chiar dacă persoana nu este la adresa respectivă, atunci există cunoştinţe care pot lua legătura sau merge la persoana respectivă", a explicat secretarul de stat. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De fapt propunerea lui Arafat rezolva identificarea celui care da apeluri false nu neaparat rezolvarea cazuri gen Caracal. Pentru apeluri false se poate identifica locatia apelantului si chiar blocarea telefonului direct prin IMEI ceea ce il va face inutilizabil. Se poate face cate ceva si fara marea identificare a persoanei mult dorita de SRI . Blocarea prin IMEI poate chiar intrerupe si comunicarea prin retele teroriste nu numai sa-i invete minte pe falsii apelanti. Plus telefoanele blocate creeaza gol in buzunarele amatorilor de astfel de distractii.
1
0
Hai la cacat cu nenorocitul asta care a distrus tot
2
0
boul ala urmeaza o agenda ori oculta, ori inculta, si mai degraba prima pentru ca sa suni la 112 nu iti trebuie cartela
3
0
Bai harapule tembel voi trebuie sa identificati locatia telefonului, nu pe proprietar. Exista tehnologie pentru asa ceva si o au serviciile din care faci si tu parte ca un acoperit jegos ce esti.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614