REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Arafat, precizări despre pasagerul israelian cu simptome de gripă, preluat de pe Aeroportul Otopeni

Arafat, precizări despre pasagerul israelian cu simptome de gripă, preluat de pe Aeroportul Otopeni

Replica API 25 ianuarie 2020 | 18:26 225

Un cetățean israelian care prezenta simptome de gripă a fost preluat, sâmbătă, de serviciul de ambulanță de pe Aeroportul Otopeni și dus la Spitalul Matei Balș. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Raef Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există suspiciuni de infecție cu coronavirus.

„Astăzi, (sâmbătă - n.r.), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul Matei Balș. Cetățeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB).

De cetățeanul israelian se va ocupa Serviciul Sanitar de Frontieră, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există suspiciuni potrivit cărora cetățeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China. El a adăugat că cetățeanul a fost în urmă cu trei luni în China, de ci nu este niciun motiv de alertare. „Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, pentru știri pe surse.

Șeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puțin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni și el era în altă parte. Acestea sunt informațiile de acum. L-a preluat o ambulanță să îl ducă pentru că poate are altă problemă”.

Aeroportul a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie. De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă țară afectată de noul coronavirus. Aceleași informații sunt prezentate și prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului. Serviciul medical al Aeroportului intervine permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanțier) și este dotat cu două ambulanțe complet echipate. Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.396 dintre acestea fiind depistate în China.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai baiatule, ar cam fi cazul sa ne lasi cu sfaturile pretioase. Ai facur 2 afise de 2 lei si cam atat. Spre exemplu, daca sunteti bolnavi, sunati la 112 si mergeti la spital. Pai daca sun, sun sa vina ambulanta. Sau merg eu, sa mai contaminez un autobuz intreg. Ti-as spune, dobitocule si tampitule cate esti, dar am prea multa treaba din cauza prostiei si incompetentei tale. Boule !
5
3
Asta n-a fost in stare sa gestioneze nicio situatie de criza de pana acum in Romania, fereasca sfantul sa vina pandemia peste noi ca cu asa dobitoci la conducere vom fi decimati.
8
5
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
5
9
arafat un pesedeu infect
10
9
Hai sictir
7
7
Pleaca arafat
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614