REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Arafat se OPUNE DESCHIDERII restaurantelor

Arafat se OPUNE DESCHIDERII restaurantelor

Replica API 26 august 2020 | 00:07 3108

După săptămâni întregi de creștere îngrijorătoare a numărului de infectări zilnice raportate, guvernanții susțin că a fost oprită această evoluție. Acum, se ia în calcul redeschiderea anumitor restaurante, în condițiile în care sectorul HoReCa pare a fi cel mai afectat de criza economică generată de coronavirus. Despre redeschiderea acestora a vorbit și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, marți seară, la B1 TV, scrie stiripesurse.ro.

Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, că urmează discuții în acest sens și că el nu poate recomanda deschiderea acestora. De asemenea, acesta a mai spus pentru B1 TV că depinde și de oameni dacă vor alege să meargă în restaurante din momentul în care se vor redeschide.

„Urmează discuții în acest sens. Ele nu se iau de o persoană singură. Se discută în cadrul Grupului tehnico-științific, la nivel de experți, specialiști. Nu e vorba doar de aspecte medicale, de aici nu mă pronunț până nu se termină discuțiile și avem concuziile finale. (Ca medic, recomandați redeschiderea restaurantelor?) Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la atitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Încă sunt discuții, urmează să se ia o decizie finală. Recoamndările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil. Nu vreau să intru în subiect și să dăm drumul la speculații și, în final, să ne trezim că e așa sau altfel”, a declarat Raed Arafat.

Ludovic Orban a declarat că posibilitatea redeschiderii restaurantele, teatrele și cinematografele va fi luată în discuție în ședinta Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de miercuri.

”Vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise, să le spunem restaurante din spaţii închise. Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că eu nu iau decizii singur, întotdeauna m-am consultat cu colegii mei şi m-am consultat cu specialiştii”, a declarat șeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a explicat că redeschiderea restaurantelor și a cinematografelor ar putea să nu se producă în toate localitățile, ci doar în cele cu un număr scăzut de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Decizia ar urma să fie luată, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile”, a mai spus Orban, precizând că o hotărâre va fi luată ținând cont și de punctele de vedere ale reprezentanților industriei ospitalității.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arahat , este un psihopat !
0
2
Daca nu mi am luat spaga normal ca ma opun bai romani prosti. Ati uitat ca sunteti sclavii musulmanilor .. uita la Mangalia candideaza Ozghiun, Abdurefi si Murad ca romanii sunt prosti
0
5
Totusi ai apucat sa spui ceva la adresa panaramei care s-a trezit acum sa critice actuala administratie,bineinteles asa la misto,caci chiar si acum cu Mazare in puscarie firmele controlate de famiglia Martin au mancat ceva banuti de la primaria Constanta,nu s-a desfiintat firma Polaris din lipsa de contracte.
3
0
Sa se deschida restaurantele cand nu o sa mai fie obligatorie purtarea mastilor medicale in spatiile inchise.
5
2
Arafat nu face decat sa recomande,hotararile oricum se dau de guvern. Arafat face prostia sa aiba prea multa grija de cei care vor sa crape,insa grija lui e justificata de faptul ca imbecilii ajung sa imbolnaveasca si pe cei cu mintea normala dar si mai grav,sa blocheze sistemul medical si asa fara resurse umane si materiale. Sa deschida dracului restaurantele,Corona se ia gratis,nu se plateste impreuna cu meniul. De ce sas interzici omului sa moara intubat daca mai are loc, daca el asa vrea ?
5
6
Daca noi nu ne implicam vin arabii si fac legea in tara
6
4
Nu baiete, nu este nici o amenintare ci doar o parere sincera!!!!
4
2
moarte arabilor in frunte cu murad mohamed
16
8
dc sa nu se deschida aveti voi ceva cu restaurantele,in toate tarile europene au ramas deschise se fac si nunti si pomeni numai la noi nu, csi inca o chestie copii dc sa nu inceapa scoala daca e sa se imbolnaveasca se imbolnavesc si de la parintii care merg laserviciu si de la bunici, nu numai ca merg la scoala
21
4
Arahat sa-ti dau jet cald, la rand urmeaza tataru,orban,wiermer,ciolacu,tariceanu, usr udmr si pmp
18
9
stintific...mult mai multa muie
8
0
Foarte corect.
13
0
In Constanta dusmanii sunt tiganii si makidonii
17
4
pishatule. in Romania s a terminat cu argumentele politicoase. trebuie sa i muim pe toti nenorocitii. Straini in general
15
11
Am postat un comentariu la articolul cu javra Martin si au taiat tot. Ziceam ca maidaneza nu mai are parul bufant ca in pozele de campanie. Probabil ca venea de la un youth sex party
17
0
restaorantele nu trebuie deschise mai ales cele care servesc friptura de porc !!!
19
7
Ar trebui politia sa se autosesizeze cu privire la tine asta este amenintare nenorocitule
17
18
Tu asta de la 0:47,du'te si te controleaza la cap, sigur ai o problema grava.
15
19
MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!MOARTE arafat!
20
21

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218