REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Arafat: Se vor aplica amenzi în cazul discotecilor şi barurilor dacă nu verifică dovada vaccinării anti-COVID

Arafat: Se vor aplica amenzi în cazul discotecilor şi barurilor dacă nu verifică dovada vaccinării anti-COVID

Replica API 30 iulie 2021 | 00:09 1137

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, miercuri, că se vor aplica amenzi în cazul discotecilor, barurilor şi cluburilor care sunt rezervate doar persoanelor vaccinate anti-COVID dacă nu verifică dovada imunizării.

Raed Arafat

"În primul rând, organizatorul să înţeleagă foarte clar: el sau cine organizează va fi amendat şi amenzile nu sunt mici în aceste condiţii. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană acolo, cu simţul civic, poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe şi acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva intră într-o zonă în care se ştie că trebuie să intre numai vaccinat şi vede că nu se controlează deloc şi nu se întreabă de orice dovadă că eşti vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile şi legea şi aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică. Dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectivă să fie amendată conform legii", a afirmat Raed Arafat, scrie Agerpres.

El a adăugat că apelează, înainte de orice control, la responsabilitatea fiecăruia.

"Când au fost închise discotecile şi cluburile şi s-a zis că nu putem lăsa pe nimeni înăuntru erau organizatorii şi operatorii lor foarte supăraţi că am închis. Acum când spunem: se deschid, dar, atenţie, acolo e o zonă cu mare risc de răspândire, de transmitere, intraţi numai cu vaccinaţii. Dacă ei n-au înţeles că ăsta e un lucru pozitiv, că am ajuns la o fază în care le deschidem. În alte ţări încă se discută: le deschidem, le închidem, cum fac cu ei. Nu suntem singurii care aplică aceste reguli. Dacă ajungem şi spunem: da, dar doar vaccinaţi şi ei încalcă regulile şi încep să lase pe oricine să intre, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente şi să se reia alte măsuri mai stricte", a spus Arafat.

Potrivit secretarului de stat, organizatorii trebuie să aplice regulile şi să verifice, să se asigure că aceia care intră deţin dovada vaccinării anti-COVID.

"Dar, în final, dacă cineva o să-mi spună în continuare că nu mă interesează, că e amendă mică şi eu continui, atunci de fiecare dată o să primească, până o să înţeleagă că acest lucru nu este corect. În final, de ce nu înţelegem un lucru? Oamenii ăştia atentează la sănătatea noastră. Dacă ei permit să se încalce reguli şi, în loc să respecte regula în interior, că acolo intră numai vaccinaţi, ei lasă să intre oricine, ei clar ne scad orice posibilitate de a limita răspândirea şi ei pun în pericol viaţa celor din interior, dar, dacă cei din interior se gândesc că sunt tineri şi nu păţesc nimic, pun viaţa altora, care nu sunt vaccinaţi, persoane vulnerabile, care intră în contact cu aceşti tineri mai târziu", a indicat Raed Arafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai ca, nu are cine sa verifice si sa dea amenzi, la noi in Cta.
1
0
Ma vaffancullo pezzo di merda che sei!Spero che ti mandano a casa tua presto frocio bastardo
1
1
Foarte bine. Ia drogati.va acasa. Sa ma pis pe voi
1
3
esti o mizerie..,....asa ca ne pisam pe tine
2
2
Sa imi iei un coi in gura
6
3
In Austria statul pune la dispozitie gratis la intrarea in restaurante mall-uri cinema, teste rapide gratuite si la noi Arafat da amenzi...
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102