REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ARC dă startul unei ample campanii pentru reducerea TVA la carne

ARC dă startul unei ample campanii pentru reducerea TVA la carne

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 202

În aprilie

În aprilie

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne, după ce autorităţile au anunţat recent că această cotă va fi scăzută la legume şi fructe, deşi, anul trecut, sectorul cărnii a fost indicat ca fiind următorul, după cel de morărit şi panificaţie, pentru implementarea unei măsuri similare. "Începem o campanie mai mare de susţinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne şi produse din carne în care vor fi implicate toate asociaţiile din sector, unde vom avea ca parteneri şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. Sperăm să informăm opinia publică despre impactul acestei măsuri. Vom trece chiar la manifestări în faţă Ministerului Agriculturii, pentru că vrem să arătăm ce se întâmplă pe acest segment, respectiv cât este TVA în Uniunea Europeană, cum influenţează consumul şi industria, care este influenţa asupra bugetului şi la raft. Campania se va derula până în luna septembrie, practic între alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale", a declarat, marţi, preşedintele ARC, Radu Timiş. Cu toate că, anul trecut, după reducerea TVA la pâine la 9%, autorităţile au anunţat extinderea acestei măsuri în primul rând la carne şi produse din carne, ulterior tot mai multe voci au susţinut o reducere a TVA la legume şi fructe şi la produsele bio. "Carnea şi preparatele din carne nu au culoare politică. Noi suntem cu toţi cei care ne sprijină. Avem în total o piaţă de 3,2 miliarde de euro, respectiv carne de pui, de porc şi preparate, faţă de una de un miliard de euro la legume şi fructe şi unde cele mai mari probleme sunt la importuri", a atras atenţia directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, Ştefan Pădure. Evaziunea fiscală din domeniul cărnii şi produselor din carne a urcat în urmă creşterii TVA de la 19% la 24%. Aceasta a fost estimată la 230 de milioane de euro, după majorarea TVA la 24%, iar autorităţile apreciază că au "dispărut" zeci de mii de tone de carne în economia subterană la nivelul anilor 2011 şi 2012, ceea ce a condus la neîncasarea la bugetul naţional a 30 de milioane de euro. Asociaţia Română a Cărnii (ARC) numără 48 de membri, iar primii 10 producători asigură 60% din producţia de carne a României, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218