REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mânăstirea de călugări de la Adamclisi, mistuită de flăcări. VIDEO!

Mânăstirea de călugări de la Adamclisi, mistuită de flăcări. VIDEO!

Replica API 4 octombrie 2019 | 10:50 1713

S-a dat alarma joi, 3 octombrie, în jurul orei 15.30, la Adamclisi, după ce mănăstirea Sf. Filip din apropierea localității a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele lăcașului de cult sunt substanțiale. Focul a ars generalizat, turla s-a prăbușit, acoperișul a fost distrus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, focul ar fi pornit de la rețeaua electrică. Reprezentanții Arhiepiscopiei vor face o analiză amănunțită pentru a evalua pagubele și pentru a consta cât de afectată a fost structura mănăstirii.

Construită pe ruinele cetății Adamclisi

Mănăstirea de călugări a fost construită în apropierea ruinelor cetății Adamclisi, care aveau biserică creștină. S-au descoperit în basilicile paleocreștine din cetate moaștele celor 5 martiri necunoscuți și mutate în noua mănăstire de la Adamclisi. Mănăstirea s-a construit în 2005, pe un teren donat de familia Stanca. Paracșlistul a fost sfințit în 2007 de ÎPS Teodosie.

Citește și: Mănăstirea de la Adamclisi s-a făcut SCRUM! Iată de la ce a pornit FOCUL

Video:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deci guvernul chiar are bani, dar are bani numai pt cine-i convine
1
0
Donatiile nu reprezinta nici un procent din totalul cheltuielilor pentru construirea acestor lacasuri religioase. Banii vin de la Guvern.
1
1
cred ca esti gelos si ti curg balele!
0
1
se vor gasi creduli natarai sa doneze pt. reconstructie. drumul de la Constanta spre Baneasa se transformat intr-un pelerinaj , plin de manastiri si doar un spital la Baneasa si ala vai de mama lui.
5
0
Le va da PSD cateva milioane de euro din taxele si impozitele platite de noi sa faca o alta manastire. Sigur de 10 ori mai mare.
9
2
pai daca capul bisericii este homosexual ce mai vreti, preapidosnicul Shpagoveanu pardon Teodosie, teo curistul caruia ii plac stiuletii pe din dos, a dat parohii si pe partide de sex, soferul lui cica-i face aranjamentele cu cei care vor sa se futa cu el, ar fi interesant sa aranjati o camera ascunsa la soferul lui, ca sa vedem si noi ce n-am vazut
10
2
Oamenii nu mai au incredere in popi si calugari. Increderea a fost pierduta datorita comportamentului fetelor bisericesti. Au intrat cu japca in scoli sperand ca vor indoctrina tinerele generatii prin prozelitism. In curand nu vor mai fi chemati nici la inmormantari.
14
1
erau imputiti, miroseau de la o posta acolo calugarii pedofili. a luat foc mizeria si jegul.
11
11
Luat e ar Dinca la ocazie
14
1
ce urat arata, un stil ca la tigani, bisericile ortodoxe toate sunt urate si foarte strident pictate, exact ca la tigani, ortodoxi sunt si sarbii si grecii si bulgarii si rusii, dar nu au biserici asa urate si atat de pictate si pe dinafara, cele mai urate biserici sunt cele romanesti
9
19
Arde casa domnului? Chiar a lui?
12
11
Bagami-as pula in biserica voastra. Sa va arda familiile in curul gol. Muie
10
29
cati bani a inghitit porcaria aia?...
15
24

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367