REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Are 13 ani, dar oficial nu există. Ea şi alţi doi puşti sunt spaima locuinţelor din judeţ

Are 13 ani, dar oficial nu există. Ea şi alţi doi puşti sunt spaima locuinţelor din judeţ

Replica API 20 martie 2014 | 00:00 108

"Filaje" ca la carte

"Filaje" ca la carte

Cutreieră tot judeţul, căutând case ceva mai "răsărite", se instalează în apropiere şi cercetează zona. Află programul proprietarilor, după care trec la atac. Dacă le place vreun obiect, îl iau, dacă nu, pleacă cu mâna goală. Vorbim de o gaşcă de hoţi, între care se află doi minori. Fetiţa are în jur de 13 ani, nu este declarată la naştere şi îşi duce veacul pe străzile din municipiul Constanţa. Ultima oară au fost văzuţi în Topraisar, iar oamenii legii au intrat pe fir.

Faptul că minorii aleg să recurgă la infracţiuni încă din fragedă pruncie nu mai reprezintă o noutate. Nicuşor, de 13 ani, fuge din centrul de plasament şi a spart peste 80 de autoturisme până în momentul de faţă. Pe lângă el mai sunt şi alţii, unii dintre ei chiar provenind din familii. Însă, iată că o nouă "gaşcă" începe să se evidenţieze, fiind vorba, potrivit primelor date din anchetă, de o minoră de 13 ani, neînregistrată la naştere, care acţionează alături de un alt minor şi un tânăr trecut de majorat. Din câte se pare, cei trei merg prin diferite localităţi din judeţ şi filează bine zonele. Unde văd o casă mai "răsărită", se instalează în apropiere şi urmăresc dacă este vreo mişcare, aflând astfel programul proprietarilor. Aleg momentul cel mai bun, intră în curte, forţează geamurile şi pătrund în casă. Caută obiecte care pot fi valorificate uşor, pe care şi le însuşesc. Dacă nu li se pare nimic interesant, pleacă cu mâna goală. De data aceasta, oamenii legii au intrat pe fir şi au reuşit s-o identifice pe fetiţă, urmând să-i identifice şi pe ceilalţi doi. Ultima oară, gaşca a fost zărită în Topraisar. "La data de 16.03.2014, ora 14.37, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Topraisar, au fost sesizaţi prin 112 de către un localnic, cu privire la faptul că, în jurul orei 14.20, persoane necunoscute au pătruns în curtea unei locuinţe escaladând gardul împrejmuitor, fără a sustrage bunuri. Demarând cercetările, poliţiştii din localitate beneficiind de sprijinul specialiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic au identificat 3 tineri, dintre care doi minori, bănuiţi de comiterea faptei", au declarat reprezentanţii IPJ Constanţa. Menţionăm că ei au mai fost zăriţi în localitate, în timp ce mişunau prin curtea unei case de vacanţă. Proprietarul a prins-o atunci pe fetiţă dar, văzând că nu a luat nimic, i-a dat drumul. "Totodată, au stabilit că cei trei, în perioada 14-18.03.2014, au mai pătruns în curtea unei case de vacanţă din localitate, fără a sustrage însă bunuri. Aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat", au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108