REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, legată de ancheta din România - Haaretz

Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, legată de ancheta din România - Haaretz

Replica API 16 august 2017 | 00:00 273

Arestarea lui Beny Steinmetz în Israel are legătură cu dosarul instrumentat în România care îl vizează pe miliardarul israelian, relatează Haaretz, citând surse din Poliţie.

Ofiţerul care conduce ancheta, Avshalom Ahrak, a declarat în instanţă că acuzaţiile împotriva miliardarului israelian se referă la presupusele infracţiuni comise de Steinmetz în România.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Siberstein şi alţi cinci oameni de afaceri au fost reţinuţi luni dimineaţă în Israel.

Haaretz preciza că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implica zeci de milioane de dolari.

Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri.

Plasarea lui Steinmetz în arest la domiciliu, în decembrie, a fost condiţionată de acordul său de a rămâne în Israel timp de 180 de zile şi de a depune o garanţie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari).

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit, potrivit news.ro.

Beny Steinmetz a compărut luni în instanţă, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un “război politic” finanţat de miliardarul George Soros, relata Haaretz.

Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care sunt implicaţi şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic, Paul de România.

În 10 martie 2017, DNA a cerut arestarea în lipsă, pentru 30 de zile, a celor doi, Silberstein fiiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, iar Steinmetz de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor. Alături de ei, în acelaşi dosar mai sunt implicaţi Shimon Shevez şi Moshe Agavi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102