REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ARESTAŢI pentru mai multe furturi din maşini

ARESTAŢI pentru mai multe furturi din maşini

Replica API 14 februarie 2015 | 01:54 350

Ali Aidar şi Ageolu Iacop au fost audiaţi ore întregi la sediul Poliţiei din Constanţa, în data de 12 februarie anul curent, după care au fost propuşi spre arestare, judecătorii eliberând pe numele lor mandate. Menţionăm că indivizii au fost prinşi în flagrant în seara de miercuri, 11 februarie, în zona Dorally, şi apoi urmăriţi în trafic de către poliţişti, care au şi executat focuri de armă pentru prinderea lor, în plan vertical, fără a fi rănită vreo persoană sau să se producă daune materiale.

Potrivit procurorilor, din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut că, la data de 7.05.2014, inculpatul Ali Aidar a sustras dintr-un autoturism marca BMW X6 parcat la intersecţia străzilor Jupiter cu Mihăileanu din municipiul Constanţa, suma de 17.000 de lei, iar la data de 04.02.2015, împreună cu o altă persoană, a încercat să sustragă bunuri din interiorul unui autoturism marca Opel Combo, parcat pe strada Bucureşti din municipiul Constanţa, fără a reuşi din cauza intervenţiei persoanelor care se aflau în zonă. La data de 11.02.2015, inculpatul Ali Aidar l-a ajutat pe inculpatul Ageolu Iacop, să sustragă un laptop dintr-un autoturism marca BMW X6 parcat în parcarea unui supermarket din zona KM 4-5 din municipiul Constanţa. Cu aceeaşi ocazie inculpatul Ali Aidar a condus un autoturism marca Seat, fără a avea permis de conducere. Ulterior, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant în timp ce săvârşeau furtul din data de 11.02.2015 din parcarea supermarket-ului, şi, întrucât nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost urmăriţi de organele de poliţie. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. Indivizii erau filaţi de ceva vreme şi, astfel, în seara de miercuri, la locul faptei se aflau mai mulţi anchetatori sub acoperire. S-a trecut la urmărirea lor, fiind blocaţi în trafic, în apropiere de Dorally , iar la momentul prinderii s-a făcut uz de armă în plan vertical în mod regulamentar (5), nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În cauză, poliţiştii au recuperat prejudiciul sustras din autoturism, fiind vorba de un laptop şi documente. Iniţial s-a bănuit că bărbaţii bruiau sistemul de închidere al uşilor de la autoturisme la momentul activării sistemului centralizat cu telecomanda, ulterior sustrăgând diferite bunuri, însă, ulterior s-a stabilit că aveau alt mod de operare. Mai exact, aceştia pândeau când şoferul parca autoturismul şi, unul dintre infractori se apropia de el. Când şoferul se pregătea să activeze sistemul de închidere centralizată, acesta deschidea uşor una dintre portiere, în general din spate. Astfel, sistemul nu se activa şi maşina rămânea neasigurată. Cei doi sunt autorii a circa 10 furturi din autoturisme, însă poliţiştii continuă cercetările, fiind bănuiţi de mult mai multe. Totodată, nu este exclusă ipoteza ca ei să facă parte dintr-o grupare infracţională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367