REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Argeşeanul acuzat de legături cu ISIS a SPIONAT baza militară de la Kogălniceanu!

Argeşeanul acuzat de legături cu ISIS a SPIONAT baza militară de la Kogălniceanu!

Replica API 8 iulie 2017 | 00:00 358

Bărbatul din Argeş care a fost reţinut de procurorii DIICOT, sub acuzaţia că promovează mesaje de susţinere a grupării teroriste, că a avut legătură cu atacurile de la Paris din noiembrie 2015, dar şi că distribuie pe reţelele de socializare imagini cu atacurile organizate de această grupare, a spionat bazele militare de la Deveselu şi Kogălniceanu! Informaţia a apărut în motivarea deciziei de arestare a lui Cătălin Bălan.

Din motivarea magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, reiese că inculpatul strângea informaţii pentru mai mulţi suspecţi de terorism din Franţa, dar şi persoane care au revendicat atentate teroriste din 2015 de la Bataclan. Bărbatul s-ar fi autoradicalizat într-un stat european şi ar fi aderat la gruparea teroristă Stat Islamic. El este suspectat că promovează mesaje de susţinere a grupării teroriste, că a avut legătură cu atacurile de la Paris din noiembrie 2015, dar şi că distribuie pe reţelele de socializare imagini cu atacurile organizate de această grupare.

De asemenea, argeşeanul este suspectat că a transmis jihadiştilor date despre un obiectiv militar din România. Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul a utilizat mai multe conturi pe o reţea de socializare prin intermediul cărora a postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH, precum şi înregistrări cu atacuri ale DAESH şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte”. În plus, în primavara anului 2015, suspectul a mers în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, observând cu atenţie căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit, mai spune sursa citată.

Bărbatul a negat toate aceste acuzaţii, susţinând, la instanţă, că totul este o înscenare!

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bei , astia , soldateii lui Coldea , ,,teroristu'', vostru trebuie dus la Balaceanca , nu la puscarie ! Si , la Balaceanca , ar trebui sa ramaneti si voi . Ba , chiar credeti ca suntem prostii vostri ? Mama voastra ...
2
0
Inculpatu a fost radicalizat de foame, saracie, disperare si prostie. Este un caz de examinat psihiatric si apoi antitero.
5
1
bai astia iar ati luat-o randeau,l-ati prins pe teroristul butelie again,mergeti pe mana lui conu iancu,daca toata lumea are teroristii ei,sa avem si noi teroristul nostru,doar nu luam bani degeaba
5
1
Hahahaha...prosteala pentru handicapati.un handicapat a postat niste poze si gata teroristul. Aici se fura miliarde de euro si nimeni nu e bagat la puscarie pentru subminarea economiei.hahhahahah
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614