REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Argumentele premierului Sorin Grindeanu pentru respingerea moțiunii de cenzură

Argumentele premierului Sorin Grindeanu pentru respingerea moțiunii de cenzură

Replica API 9 februarie 2017 | 00:23 368

Guvernul lui Sorin Grindeanu se confruntă cu prima moțiune de cenzură, semnată de către PNL și USR, susținută, de asemenea, și de PMP. Premierul a susținut prin argumente motivațiile pentru ca moțiunea să fie respinsă de parlamentari la votul de miercuri, 8 februarie. „Ieri am abrobat bugetul pe 2017. Știu că nu a fost ușor și apreciez străduința dvs. Avem toate pârghiile pentru a implementa planul de guvernare pentru care românii au votat PSD. Opoziția a depus o moțiune de cenzură. E constituțional, dar moțiunea nu-și mai are obiectul. Mă așteptam la o atitudine profesionistă de la PNL când vine vorba de lucruri serioase. L-au trimis pe Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, să susțină moțiunea. În mandatul său a fost modificat Codul penal, amendat de CCR”, a punctat Sorin Grindeanu.

Nu s-a abținut să facă aluzie la ultimele evenimente din viața politică și să critice reprezentanți ai altor partide.

„Nu a fost niciodată vorba de o ordonanță privind grațierea. Mă așteptam la mai mult de la noile generații de politicieni, dar ei au ales să salveze România prin somn. Ați auzit discursul președintelui. Cred că a reieșit clar dorința lui Iohannis să pună din nou guvernul „meu”. Guvernul său va rămâne cunoscut în istorie ca „Guvernul Zero”. Cred că avem o datorie față de alegători să ne asumăm guvernarea acestei țări. Sper ca astăzi să tranșăm lucrurile și să ne întoarcem la treabă. Autoritățile locale au proiecte pentru a îmbunătăți viața românilor. Suntem astăzi în fața Parlamentului pentru a vă spune că ne asumăm integral programul de guvernare. Am crescut salariul minim, am crescut punctul de pensie, am eliminat CASS pentru pensionari, am adus transport gratuit pentru studenți. Nu voi fi niciodată de acord cu ura împotriva familiei și copiilor. Avem soții, părinți sau copii care au ajuns să-și arunce cuvinte grele. Nu pot accepta că există două Românii. Cred că acesta este mesajul pe care fiecare om politic trebuie să-l dea, în sensul echilibrului, toleranței și dialogului”, a mai spus premierul.

"Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-a generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă", a afirmat Grindeanu.

El a mai spus că "nu va mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în Guvern". Sorin Grindeanu afirmă că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputaţi şi specialişti din domeniu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O marioneta, atentie : joci la doua capete !! Nu poti servi poporul si dictatorul "STAPANUL", in acelasi timp. MARE ATENTIE, E FOARTE PERICULOS ! Vai de cariera si tineretea ta, chiar nu realizezi ca esti manipulat !?
1
2
Un adevarat domn actualul premier. Elegant, finut si destept. Bravo!
3
1
individul a citit ce i-au scris jidanii aia doi adusi de dragnea
13
9
Ai revenit la tupeu si aroganta,mai intai arata prin fapte ce vei face tu cu guvernul facut de Dragnea si apoi vorbeste de altii ca sunt guvernul zero.Sa nu ajungi Grindene sa ai vreun guvern minus 1 sau minus 2.Mai venise unul,Ponta parca il chema,cu cel mai cinstit guvern.Un guvern de zerouri barate,Ministerul Marilor Proiecte cu Sova ministru a fost un fiasco total.Teodorovici impozita bacsisul frizerilor si ospatarilor,ministreasa Petrescu parca de la Finante,o fatuca cu studii in strainatate habar n-avea ce inseamna dezbatere publica si voia sa impoziteze funia de usturoi a unei batrane!
16
8
Pentru sugativa de sub mine. O sa sugi tu cu psd pula pana vi se albesc dintii. Daca nu se rezolva cu motiunea se ajunge la razboi civil, si o sa se darame cu foc
9
9
Tot au majoritate , asa ca sa o sugeti ratatilor .
9
10
oricata dreptate ai avea, tot o marioneta ramai . Nu poti fi loial la doi stapani. ori iti servesti stapanii penali, ori poporul de la care au furat
18
10
F. corect! Argumentele sunt absolut pertinente!
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218