REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Arhiepiscopia Tomisului, despre abaterile profesorului de muzică de la Şcoala 'Nicolae Tonitza'!

Arhiepiscopia Tomisului, despre abaterile profesorului de muzică de la Şcoala 'Nicolae Tonitza'!

Replica API 12 octombrie 2018 | 14:58 353

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat în urma apariţiei în presa locală a faptelor profesorului de muzică din cadrul Şcolii nr. 39 'Nicolae Tonitza' din Constanţa, Calinic Ciprian Savin, Arhidiacon. Iată ce transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei cu privire la situaţia aceasta.

Ciprian Savin

"Cu surprindere și îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța. Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roșca în cadrul unor spectacole și, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea școlii sus-numite, continuarea și dezvoltarea frumoaselor activități artistice ale școlii de către părintele Calinic.

Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această școală, unde a desfășurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri județene, regionale și naționale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

Cele constatate ne-au surprins și nu înțelegem motivația pentru care a făcut acele filmări.

Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în școală și în familiile elevilor, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum și înființarea unei comisii de analiză.

Întrucât este în desfășurare o anchetă din partea Poliției, așteptăm rezultatele acesteia, funcție de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice și regulamentelor bisericești.", au declarat în cursul zilei de vineri, 12 octombrie a.c., reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizăm că politiștii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private, conform art 226, alin 1 și 2 din Noul Cod Penal, în cazul bărbatului, în vârstă de 33 de ani, implicat în incidentul de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza. Acesta urmează a fi citat pentru a se prezenta la Poliție.

P.S.

Citeşte şi: Arhiepiscopia Tomisului S-A LEPĂDAT de călugărul care a postat pe Facebook imagini cu elevi care se schimbau pentru ora de sport!

Citeşte şi: Călugărul de la Școala Nicolae Tonitza, cercetat pentru violarea vieții private! Va fi citat

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in biserica precum in strada,cainele mai mare il fugareste pe ala mai mic,daca arhidiaconul,ai putea zice arhiduce,si-a luat-o rapid, talpa Iadului care se tine de aia doi serpi nici o problema nici pentru furtul de fonduri europene nici pentru cele de la apia sau a donatiilor deturnate catre asociatia fratilor spagoveanu,niste tigani lingurari din suceava,care fac bani din bordelul existent la dorna arini
0
0
fraieru ala de popa o labarea dupa fetitele alea de 11 ani, in loc sa dea 50 lei si se slobozea intr-o matura d-aia de pe centura...
0
0
Bagami as pula in sabgeel vostru de preoti pedofili bagami as pula in biserica mami voastre
0
1
De parintele Nicandru de la Manastirea 23 August, Teodosie stie ca-i plac baietii intre 18-25 de ani. Nu a luat nicio masura. Nici nu-ti vine sa mai mergi la biserica.
1
0
Se vede ca sunteti rau intentionati,nu inteleg unde este problema? Ce violare sau ce infractiune a savarsit? Cred ca nu mai aveti cu ce si cine va ocupa...si persecutati preotii!! Nu credeti ca trebuie sa va opriti??
0
4
In urma cu o saptamana te dadeau afara din biserica deoarece nu ai votat la referendum. Daca nu isi fac curat in propria ograda vor pierde si putinul care le-a mai ramas. Acum l-au trimis in munte la reculegere si o sa apara peste ceva timp.
0
1
Mi s-a facut scarba de toti popii. O gasca de batausi, poponari, pedofili. Intr-un cuvant, niste nemernici. Credeti-ma pe cuvant !
5
1
Psd a vandut tara. Politia locala pune procesu verbal in usa aia nu violeaza intimitatea si datele
2
1
Cam multe cuvinte de prezentare ptr spoiala unui tampit care nu mai poate sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie ptr ca e prea evident ce a facut.Urmele vor fi gasite in telefonul lui si in ce a mai stocat el imagini.Inca odata se dovedeste ca popii incearca mieros sa dreaga sarlataniile pe care le fac.Daca mai traia avocata paula iacob il scapa si p'asta fara parnaie asemeni violatorului de la jean monet.Bai popilor,care mai e rostul vostru daca va ocupati ca psihopatii in societate? Nu aveti rusine cand spuneti rugaciuni?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367