REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Arhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele

Arhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele

Replica API 22 aprilie 2019 | 00:00 704

Capela Tinerilor, situată la intrarea în staţiunea Mamaia, la intersecţie cu Aurel Vlaciu, se află, din nou, în atenţia consilierilor locali. În prezent, slujbele se ţin într-o construcţie improvizată, urmând ca, în viitorul apropiat, să se edifice Capela Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca. Asta dacă proiectul privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului în suprafaţă de 300 mp. v trece de votul consilierilor. Proiect ce s-a mai aflat în atenţia aleşilor locali şi în trecut, dar respins de câţiva consilieri ale căror mandate au încetat, ca urmare a excluderii din partid, dar şi de un consilier independent.

În toamna anului 2016, s-a supus la vot ca un teren de 300 de metri pătrați, aflat la intrarea dinspre Constanța a stațiunii Mamaia, aproape de campusul universitar, să ajungă în administrarea Arhiepiscopiei, pentru edificarea Capelei Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca. Proiectul a picat, pentru că PNL se opunea acestui lucru. Pe terenul respectiv funcționează o capelă improvizată. Proiectul a mai ajuns, ulterior, pe ordinea de zi a şedinţelor, însă, a avut aceeaşi soartă. Acesta a fost reintrodus pe ordinea de zi din 25 aprilie, reprezentanţii Arhiepiscopiei sperând ca, de data aceasta, aleşii să nu se mai opună edificării capelei. „Este vorba despre Capela Tinerilor, în prezent fiind o construcţie provizorie. Noi am făcut demersurile necesare, dar terenul a tot fost introdus în şedinţele de consiliu, dar au fost vreo doi consilieri care s-au opus, unul dintre ei fiind domnul Rezeanu, motivând că, în Constanţa, este nevoie de dispensare. S-a introdus din nou în şedinţă, vedem ce se întâmplă. Au fost două capele gândite pentru Mamaia. Una a fost pusă pe ţevi şi a fost mutată, este lângă hotelul Dunărea, care estea proape finalizată. În vară sperăm să-i dăm drumul. Iar aceasta, a tinerilor, trebuia pusă în faţa hotelului Parc. Nu s-a putut nici acolo să zidim capeluţa, din diferite motive. Atunci au spus că ne mută, şi ne-au mutat la intersecţia cu Aurel Vlaicu. Pentru capela asta trebuie să intrăm în posesia terenului, am făcut construcţie provizorie , ca să meargă acticitatea liturgică. Aşteptăm terenul, ca să ne apucăm de construcţia capelei”, a declarat, pentru Replica, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este foarte bine. Sa se construiasca Capela. Nu se aude nici o manea, eu am participat la slujbe de cateva ori si de aceea spun ca nu se aude. Carciumi si farmacii sun la tot pasul. O biserica in plus nu face rau nimanui. Doamne ajuta.
1
7
Superfain, va fi un mix de slujbe religioase pe fond de manele de peste drum din satul de vacanta, plus in aer miresme de gratare cu iz de tamaie. Dar un camin de copii, sau ceva pentru sanatate nu stiti sa faceti, chiar asa pe fata ne jigniti inteligenta?
6
4
bani pt spital sa salvati si voi viietile omenilor . mai spalati si voi din pacate
8
7
accept cu o conditie- loc de veci hotilor guvernanti, puscariasului draknea si de ce nu si voua- imbuibatilor Sunteti, in egala masura, vinovati de tot ce se intampla in tara asta- datorita imbuibarii voastre ati admis trecerea pe lumea cealalta a noilor nascuti, ati permis plecarea , in masa, a romanilor in afara ptr a putea supravietui. Altfel intelegeam misiunea bisericii- ati reusit sa o transformati in satanism- motiv ptr care f multi, printre care si eu, prefer sa ma rog acasa, decat sa mai pasesc pragul unei astfel de institutii. Doriti cumva, puscariasul draknea detina bagheta magica,
2
4
Baaa !!! Mai lasati-ne cu bisericile si capelele voastre !
8
4
Ce sa caute o capela in mamaia??? Oare turistii vor merge in costum de baie sa aprinda o lumanare?? Voi nu ganditi?
15
3
Va votez pe onoarea mea daca va opuneti, e plin de biserici. Ajutati-ne consilieri PNL!
19
6
teodosie hotule ai capela pregatita la puscarie!
7
6
uite si la Suceava , turnatorul la securitte prea"sfintia sa" Pimen ,un ticalos , se zbate sa ceara suprafete mari de paduri , in loc de religie sa faca gatere , sa fure mindretea Bucovinei. Prieten bun cu spagoveanu -zis Mache. doi talhari
8
4
O capela langa campus este de folos in sesiunile de examene.Dar in Mamaia?Nu-i mai satura Dumnezeu pe preotii astia,o sa avem biserici si la parterul blocurilor,dupa modelul Mega!
11
4
Da' mai mergeti in motii ma-mii voastre cu toate bisericile si capelele lu' peste!
7
4
Asa ...asa ...la Biserica pe urma la dezmat in club
7
4
musulmanii sunt copii pe langa astia...
12
3
Stat clerical ortodox ? Nu e diferit dfata e cel islamic inca nedisparut Incepeti si darimati Mamaia sa tirnositi minastiri cu calugari toples
4
5
iar noi, marea majoritate a populatiei pe care boul de gaga-dau o ignora, insistam sa nu vi-l dam!
11
4
De unde naiba sa mai ia Spagoveanu cate 10000 Euro daca nu mai sunt parohii libere pentru prostii de absolventi de Teologie?!!
11
2
Construind biserici politicienii si BOR-itii cred ca-si pot spala pacatele. Doar daca respecta cele 10 porunci, si nici atunci. Nu merita nici macar sa spere la asa ceva. Dar va veni si timpul lor, Dumnezeu nu e tzigan, nu uitati.
13
5
Ma popilor am mai spus si repet:daca din 100 de oameni 99 spun nu mai vrem biserici va rugam si unul singur spune invers voi nu faceti ce a zis unu din 100 daca ar fi asa atunci trebuie construita cate o biserica la fiecare statie de autobuz.
20
4
Biserici si statii peco muuuiiisssttiiiilloooorrr
14
7
Este o capela misionara, dar voi nu stiti. Spitale sunt, managerii de spital se fac ca nu au bani sa investeasca, mai bine ii fura. Luptati ptr parcul tabacariei dar nu pe facebook din fotoliu.
7
9
Mai bine construiesc o parcare decat o biserica , e mai utila .
19
7
PS Sa il rugam sa dea inapoi 300000 euro din fond europene pe care ia papat ! ---primaria sa inceteze cu bisericile --orasul asta e la pamint nu sa stam sa ne rugam sint destule in orasul asta
18
5
chiar ne credeti idioti, pentru ce atatea biserici. sunt de ajuns frate. Fagadau mai bine mai pune tu niste borduri siniste popici ca iesim mai ieftin. Nenorocitilor voi piliticieni si nemernicul asta care isi zice preasfintit, de ce-l mai rabda Dumnezeu, dar probabil ca are alte ganduri cu el.
19
6
primarul bordura aproba pe banda rulanta cererile arhiepiscopiei sperand ca se va spela de pacatele din timpul mandatului de primar. prea fericitul mai tranteste un santier ca, mai apoi, sa-l lase de izbeliste si sa apeleze la mila cotizantilor si spalatilor pe creier...
18
3
300mp pentru o "capeluta" zice episcopia... Prea multe constructii inutile intr-un oras in care copiii n-au unde sa joace un fotbal, un tenis, un baschet in mod GRATUIT, in timp ce in alte orase, administratia locala ofera terenuri de sport la standarde, imprejmuite, iluminate, curate in permanenta! Incurajati copiii sa creada in Dumnezeu si sa faca miscare, biserici sunt deja destule
25
4
Nu mai bine se investeste un spital, in sanatate? Asa avem unde sa ne vindecam,locuri sa ne rugam avem,slava domnului.
29
4
Mai bine da hotul fagadau aprobare satanei spagoveanu sa faca o biserica numita maria madagascareana. In amintirea altor hoti. Muie spagoveanu necuratul, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
18
3
Sincer, unde este haos distractie la maxim si oameni imbracati sumar nu-i loc prielnic pentru construirea unei capele.
24
3
Sa ma f..oot in capela voastra de borfasi si homosexuali securisti!
18
5
Popi sunt la fel de lacomi de bani ca si politicieni . Popi au contribuit masiv la ruinarea Romaniei prin complicitate cu politicieni . Au furat cot la cot .
17
5
pt ce atatea biserici , ca nu mai inteleg??? Biserica este o Institutie, credinta este in Dumnezeu !! Hapsanilor !!
34
5
dupa 1989 cate scoli s-au construit? nici una.....
36
6
nu se mai satura cersetorii in sutana
41
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218