REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Arhiepiscopia Tomisului s-a lepădat şi de preotul Picu

Arhiepiscopia Tomisului s-a lepădat şi de preotul Picu

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 936

Trei cazuri într-o lună

Trei cazuri într-o lună

Caterisirea preoţilor ia amploare la Constanţa. Trei slujitori ai Domnului au fost trecuţi în interval de aproximativ o lună în rândul mirenilor. Lista celor care nu vor mai sluji niciodată este completată acum şi de către preotul Nicolae Picu. Decizia vine ca urmare a Adunării Eparhiale.

Astfel, părintele Picu, cel care slujea la Biserica "Sfântul Mare Mucenic Mina", aflată pe Lacul Tăbăcăriei, a fost suspendat din calitatea sa de preot slujitor şi va fi cercetat de Consistoriul Eparhial "pentru faptul de a nu se fi îngrijit de bunurile Bisericii, aşa cum se prevede în Statutul de Organizare şi Funcţionare a BOR". "Cercetarea Arhiepiscopiei Tomisului s-a finalizat. În urma acestei cercetări, preotul Picu a fost suspendat. Nu mai are voie să slujească. Săptămâna trecută s-a luat decizia suspendării sale din calitatea de preot. În locul dânsului slujeşte fratele său, Viorel Picu, alături de arhidiaconul Claudiu Banu. Biserica are slujitori", susţin reprezentanţii Arhiepicopiei Tomisului. Tot de la Biserica "Sfântul Mina" a fost înlăturat şi preotul Valeriu Roman, protagonistul unui accident rutier spectaculos. Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier, Valeriu Roman, în vârstă de 49 de ani, a avut o alcoolemie record, de 2,45 la mie în sânge, una dintre cele mai mari alcoolemii descoperite până în prezent. Arhiepiscopia Tomisului a transmis la finele lunii ianuarie, printr-un comunicat de presă, faptul că: "Permanenţa Consiliului Eparhial, convocată în regim de urgenţă, a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituţiei noastre". Preotul Valeriu Roman este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Un alt preot care nu mai are dreptul să slujească este şi Gabriel Bucică, arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru trafic cu substanţe etnobotanice. Lista preoţilor excluşi este foarte lungă şi îl include şi pe Valentin Petrea, fostul paroh de la Cotu Văii, care i-a păcălit pe mai mulţi enoriaşi să facă împrumuturi bancare de 200.000 de euro pentru biserică şi apoi a fugit în Italia cu banii lor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369