REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Arhiepiscopul Tomisului, în reclama unui restaurant

Arhiepiscopul Tomisului, în reclama unui restaurant

Replica API 24 septembrie 2020 | 09:08 6334

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, apare într-o prezentare a unui local de parastase din Constanţa, iar purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, a precizat pentru News.ro că nu se poate spune că este o reclamă având în vedere că spaţiul a fost cedat gratuit către Biserică de proprietarul localului respectiv. Proprietarul apare în clip spunând că vine în întâmpinarea clienţilor cu un segment nou, putând face la cerere colivă, capete, colaci şi că oferă servicii de calitate la preţuri competitive.

Într-un filmuleţ apărut pe internet, Arhiepiscopul Tomisului spune despre local că este consacrat exclusiv pentru pomeni. “Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, informează News.ro

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat pentru sursa citată că în acest caz nu se poate vorbi de o reclamă.

“Nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

El a menţionat că salonul poate fi gândit ca o anexă a unei parohii, având în vedere că sunt parohii care au cantine sociale, sală de mese. “El a pus la dispoziţia Bisericii acel spaţiu, pentru că este un om apropiat de Biserică. Nu e un serviciu comercial de oferit parastase. Avem parohii care au aşezăminte sociale, sală de mese, trapeze, cantine sociale, loc de făcut parastase. Şi acesta trebuie tratat chiar aşa, salonul respectiv nu mai e restaurant”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit știripesurse.ro.

Ce spune Arhiepiscopia

Reprezentanții Arhiepiscopiei au transmis că „IPS Teodosie nu are cum să facă reclamă unui spațiu al Bisericii. Referitor la apariția IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într-o presupusă reclamă, Arhiepiscopia face următoarele precizări: Așa cum și IPS Teodosie spune în videoclipul respectiv, este vorba de un spațiu CONSACRAT EXCLUSIV slujirii parastaselor pe care credincioșii le solicită Bisericii. Acest spațiu a fost pus gratuit la dispoziția Bisericii, de către domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii și teolog, ca fiind o anexă de tip trapeză a parohiei „Sf. Mc Haralambie“ din apropiere. IPS Teodosie a binecuvântat acest spațiu ca intrând în folosința parohiei respective, așa cum unele parohii au centre sociale care au și spații pentru parastase. Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosință sau de închiriere al spațiului respectiv, nici de o reclamă comercială la un spațiu al Bisericii. În privința „clienților” și „prețurilor” la care Bogdan Dumitru se referă, este vorba doar de serviciul de tip catering care, așa cum se și aude, este oferit suplimentar, LA CERERE, celor ce folosesc spațiul respectiv. În concluzie, IPS Teodosie nu are cum să facă reclamă comercială unui spațiu al Bisericii”, au mai explicat acești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba spala morti im garaj ba face reclama la sal pt parastase. BANU.sa iasa.
1
0
Sefule maria ta ne ghicira astia cu sc ul.Ce facem marite esti propitar acu rezolva treaba doar nu ai sa ne lasi.Ai sustinut pnl ul acu fa ceva si rezolva sit critica.
2
0
Spagovene te asteapta toti bajetii cu nerabdare la o spovedanie orala la Inalta Poarta Alba. De ce nu vii tu, vino. Te-asteptam cu lumina ta ca noi o stingeam sa facem o planeta mai curata.
0
0
Face reclama unui restaurant ok ok.Asa ar trebui sa faca reclama si sc funerar pe care il detine.Sa i si puna cascheta scuze moaca pe benerele care atirna la diferite biserici in garduri.Slugile pirlite se ocupa cu temenicie pt binele nemernicului.Apropos se mai spala morti in cael garaj unde sint exasperati vecini de mireasma
1
0
Acu draga Spagovene nu esti si dumneata in campanie.Intreb am vazut ca dadeai pupe dulci in CUR pnl ului.Ce te mai zbati ai sc funerar inocenti sint berechet vinzari luminari laa fel.Ce te mai fortezi.Ai si slugi de calitate pirlite si ahtiate dupa nimicuri doar sa iti fie pe plac.Mai spalati morti in garaj,vecini tot reclamaaaa.
3
0
Sa'i bag pula in gura !
2
0
a venit vremea sa ne alegem si popii? Sau si mai bine, cine nu vrea sa includa in impozit si leafa popilor, sa nu plateasca. Atunci sa vezi adevarul! Atunci sa vedem cum va trai armata de popime!
2
0
Prea corditul Spagoveanu
7
0
Ai ramas fara fete??
8
0
ala de a cantat in corul bisericii si mai apoi i s-a creat catredra, special pt el, ala in mod sigur e homosexualul lui Teodosie, asa este si Octavian Ichim, o alta curva masculina a lu Teodosie
3
1
Te vei convinge foarte usor! Oferim un viitor stabil! Noi vrem sa ajungem la Hollywood! Lucrezi comod, acasa la tine! Munca fara stres! Oferta pentru cei seriosi! Special pentru castiguri online! Sansa ta de a te apropia de Hollywood! Cu toate fortele spre Hollywood! Castigi bani cu cel mai spectaculos subiect de film! Solicita acum detalii la adresa de email muncadeacasa08@gmail.com
1
5
ALo domnul Daniel chiar nu poti sa faci nimic cu panarama asta de popa sau est bara-bara cu escocul
7
2
Corina Martin nu e proasta ma gogule ci incearca sa ii prosteasca pe Constanteni la fel ca si Stelian Ion omul lui Mazare sau Ploscaru sau Horia Constantinescu omul lui A Nastase,astia toti au fost facuti oameni de PSD sau R.Mazare,dar abuzurile cuplului PSDist Fagadau--Stroe care au mers pe urmele celebrilor Mazare--Porcusor sunt atat de mari in orasul si judetul Constanta ca doar un tampit poate sa spuna ca nu vrea sa se termine odata cu domnia PSD in Constanta,tocmai pt.ca PSDisti au avut puterea ani de zile si rezultatele lor se vad.
8
1
spagarul sef a mai pus de o afacere
11
1
Amice Mizerabil :ba Prostul satului de ce te legi de Preasfintitul Teodosie Lasa omul in bai Maimutoi Tolomac si blegoman altcineva ia manjit indentitatea sa si sa folosit de Numele lui la un Restaurant fara sa ii Ceara permisiunea lui!! Asa ca Lasa omul in pace si Nu te mai lega de el!! Un PreasfintitTeodosie Seful Preotiilor!! Asta da Dovada ca Nu Crezi in Bunul Dumnezeu si esti un Toma Necredinciosul Nu este Frumos sa ii adresezi vorbe marsave la adresa lui Bai Maimutoi Tolomac si blegoman Lasa in Pace omul! Ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!
2
16
De ce n-a facut episcopia un spatiu destinat pomenilor cu titlu gratuit unde fiecare crestin sa-si poata pomeni mortii?Toate slujbele de pomenire sunt platite cu si fara chitanta.Dar din banii obtinuti se fac proprietati personale.Toti preotii indeamna la milostenie, pai ei ar trebui sa fie exemplu.Nu vreau sa generalizez,sunt si exceptii,dar al Tomisului nu se regaseste.Maine-poimaine apare si pe icoane nu numai in reclame sau afise.
9
1
salut teo, ce mai faci? Ti-a fost dor de mine? Nu? Sa-ti iau barba-n pula
9
2
Se vand droguri acolo. Tanasescu e DJ. Teodosie bea numai vin alb cu redbull.
11
3
Corina martin e proasta rau .Civca sa incheiem 20 de ani de conducere PSD ,.Ai uita fa cind erai alegorica si cleosparta cu mazare pe camion ? Ai uita hotiile familiei martin ? ..Am scris aici ca la articolul cu ea nu se poate .Siktri .
21
0
stie sa sifoneze fondurile europene
13
1
poate io -fi si lui pofta de o ciorba de burta ca la Mangalia i s-a dat 30000000 de milioane la un botez
9
1
Pai hai sa fim concisi.Are firma de funerare spala morti in garaj am vazut cu toti asta.Acu ce sa vezi isa pus la disp si spatiu pt pomeni.Omul chiar ii un afacerist de succes.Asa multi inocenti sa avem oare pe mp2.Atiit de lesinate sa fie cei care tre sa ia masuri pt acest excrement cu ifose.Binenteles nu putea face nimic daca nu avea slugi si oameni obedienti care sa execute lucruri pt Spagoveanu.Apropos DSP ce a constatat la acea locatie unde se spalau morti.Nimic nu se mai stie.Posibil cineva sa fi facut ca totul sa fie ok,dar daca nu era?.Si acum miroase chiar dacasafacut curat in garaj
15
2
Ce prosteala ieftina! Bogdan Dumitru este patronul de la restaurant Dorna si cum acum nu poate cu nuntile a dat o pe pomeni. Lesinatul de Spagoveanu se baga oriunde e rost sa ciuguleasca si el ceva. Restaurantul de pomeni este in spate la Rustic. Sandramaua Haralambie are autorizatie de constructie?
15
2
Cum sa mai maninci acolo cind la intrare il vezi pa ordinar ?
16
3
Scrieti si numele restaurantului.Teodosie este pictat si la Biserica Sf.Ilie din cartierul Viioe Noi Constanta.
10
2
conduce din umbra Constanta. In scoala 39 are o influenta asa de mare incat a impus crearea de OPTIONALE LA RELIGIE pentru a-i face catedra unui tanar care n-a muncit in viata lui dar a cantat in biserica! Mai vrem o tara normala?
16
1
slujbele , masa si dansul sunt gratis!
15
4
Asta este arhiepiscop, este un securist ordinar si avid dupa bani si putere.
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218