REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Arhitectul cu înclinaţii de pedofil rămâne în puşcărie

Arhitectul cu înclinaţii de pedofil rămâne în puşcărie

Replica API 6 decembrie 2011 | 00:00 159

Şedinţa în care i-a fost decisă soarta, declarată secretă

Şedinţa în care i-a fost decisă soarta, declarată secretă

Arhitectul Iulian Georgescu, de 41 de ani, din Mangalia, rămâne după gratii. Decizia aparţine magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au respins ca nefondat recursul inculpatului, declarat împotriva luării măsurii arestului preventiv. Decizia instanţei este definitivă.

Bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile, după ce oamenii legii din România şi Germania au stabilit că, în perioada 2008-2011, individul ar fi procurat, prin intermediul sistemelor informatice, materiale video reprezentând abuzuri sexuale asupra unor minori, pe care ulterior le-ar fi pus la dispoziţie în acelaşi mod utilizatorilor unei reţele de internet. Poliţiştii au percheziţionat apartamentul suspectului, unde au fost identificate mai multe unităţi de calcul şi medii de stocare, în care s-au găsit peste 1 milion de fotografii şi 8.500 de fişiere video reprezentând abuzuri sexuale asupra unor minori, în diverse ipostaze. A mai fost găsit şi un pistol cu aer comprimat de calibrul 4,5 mm, cu încărcătoare şi lunetă şi trei cutii cu muniţia aferentă, deţinut ilegal. El riscă o pedeapsă de până la 12 ani de detenţie. De precizat că arhitectul cu înclinaţii nesănătoase a avut parte ieri de un tratament preferenţial, la solicitarea avocatului acestuia, mai exact, la finalul dezbaterilor, şedinţa a fost declarată secretă, iar sala a fost evacuată. În motivarea solicitării sale, avocatul Virgil Şişu a făcut referire la faptul că "inculpatul este arhitect şi încă unul important din judeţul nostru", iar continuarea şedinţei cu public "i-ar putea afecta imaginea". Despre Georgescu, mangalioţii spun că şi-l aduc aminte din primărie, dar mai spun şi faptul că a divorţat "fulgerător". "Era un ciudat. E surprinzător ce aflăm despre el, dar la fel de adevărat este că avea un comportament puţin... rupt din Lună. Divorţase din ce ştiu, şi nu l-a mai văzut apoi nimeni cu vreo altă femeie. Pe parte profesională însă, a întocmit şi planuri cadastrale, la el au apelat foarte multe persoane cunoscute din Mangalia", a declarat un consilier din Mangalia, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218