REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ARHIVA Primăriei CONSTANȚA va fi TRANSPUSĂ în FORMAT DIGITAL

ARHIVA Primăriei CONSTANȚA va fi TRANSPUSĂ în FORMAT DIGITAL

Replica API 15 mai 2021 | 13:36 1812

Primăria municipiului Constanța face primii pași spre digitalizare. Mai exact, municipalitatea este în căutarea unei societăți cu care să încheie un contract de servicii de realizare arhivă digitală aferentă proiectului „Planificare strategică integrată și administrație publică eficientă la nivelul polului de creștere zona metropolitană Constanța”. Valoarea totală estimată a contractului este de 849.600 lei, bani din fonduri europene.

Primăria municipiului Constanța intenționează să semneze un contract cu o firmă pentru serviciul de realizare arhivă digitală a documentelor. Acest serviciu reprezintă procesul de transpunere a acestora, din format hârtie în format electronic (digital), cu păstrarea nealterată a conţinutului acestora, cu scopul de a crea o colecţie de indecși pentru căutarea şi consultarea documentelor din arhivă, prin asocierea acestora cu unităţile arhivistice şi versiunea digitală a acestora. Pentru regăsirea sau consultarea facilă, se vor asocia acestora metadescriptori. Activitatea de digitalizare a arhivei presupune parcurgerea următoarelor etape, în ordinea apariţiei lor în procesul de arhivare computerizată și anume: pregătirea unităţilor arhivistice/arhivei, recepţia unităţilor arhivistice şi transportul către sistemul de arhivare; arhivarea fizică a documentelor; arhivarea electronică a documentelor. Se dorește transferarea a 900 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică.

Proiect pe fonduri europene

Proiectul este finantat prin fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Operațional Capacitate Administrativă – POCA. Valoarea totală estimată a contractului este de 849.600 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 mai 2021.

Care sunt obiectivele acestui proiect?

Prin acest proiect se dorește îmbunătățirea capacității administrative la nivelul municipiului Constanța și a întregii sale zone urbane funcționale, prin dezvoltarea capacității de planificare strategică integrată, eficientizarea proceselor de management și simplificarea procedurilor administrative, pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunităților locale. Totodată, se dorește eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către UAT municipiul Constanța printr-un sistem informatic ”competențe partajate” și continuare retro-digitalizare arhivă dar și întărirea capacităţii instituţionale a UAT municipiul Constanţa prin pregătirea adecvată a personalului în domeniul planificării strategice şi a managementului public eficient.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac - primar, Rusu Ionuț - viceprimar, Cocargeanu Florin – Daniel - viceprimar, Ovanesian Felicia Nadina - administrator public, Gospodaru Georgiana - secretar municipiu, Frigioiu Marcela Mariana - director executiv, Gheorghe Georgeta - director executiv adjunct, Dobre Oana - șef serviciu, Petcu Lenuța - șef serviciu, Niță Mihaela - director executiv, Drăgan Andreea - șef serviciu, Merlă Viorica Ani - director executiv, Stan Mihaela - director executiv adjunct, Popescu Carmina Ionela - șef serviciu, Bardasu Octavia - șef serviciu, Serviciul proiecte cu finanțare internațională, Niculae-Stângă Noni Adrian - șef serviciu , Căruntu Eugen – director executiv, Dragomir Mariana Cristina – director executiv adjunct, Țăranu Alexandru Mircea – șef serviciu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bani usor de facut pentru baieti destepti. un proiect care trebuia pus in aplicare cu ani in urma.
3
0
care arhiva, cea care zace de-a valma si mucegaita in depoul ITC ?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614