REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Armata a „confiscat” drumul de acces către un cartier de vile din Constanţa!

Armata a „confiscat” drumul de acces către un cartier de vile din Constanţa!

Replica API 15 iulie 2015 | 23:33 660

Pe aici nu se trece!

Pe aici nu se trece!

S-au împrumutat în bănci pentru a-şi construi o casă unde să-şi vadă liniştiţi de viaţă, însă au ajuns să se lupte cu Armata pentru un drum! Accesul către locuinţele unor constănţeni ce locuiesc în cartierul de vile de la capătul străzii Barbu Ştefănescu Delavrancea a fost interzis de către Armată, în ciuda faptului că oamenii au reabilitat drumul, pe cheltuiala proprie. Lucrarea a fost stricată, iar acum sunt nevoiţi să ocolească întreg cartierul pentru a ajunge la domiciliu. Mai grav este că, dacă se solicită o Ambulanţă, aceasta nu are pe unde să intre, întrucât celelalte alei de acces sunt foarte înguste.

Drum blocat de Armată! Proprietarii mai multor vile situate la capătul străzii Barbu Ştefănescu Delavrancea (n.red. intrarea de pe strada Soveja) s-au trezit că nu mai pot circula cu maşina pe drumul principal de acces, întrucât acesta a fost blocat de Armată. Pe terenul în cauză a funcţionat Unitatea Militară 12150, însă nu a mai fost folosit de către aceasta de ani de zile. Reprezentanţii unităţii nu s-au deranjat să cureţe gunoaiele aruncate de „binevoitori“, zona fiind pe punctul de a se transforma într-un focar de infecţie, însă au luat în derâdere munca locuitorilor, care au făcut demersuri şi au reuşit să cureţe mizeria şi să reabiliteze drumul de acces. Lucrarea a fost stricată, iar oamenii trebuie să ocolească un cartier întreg pentru a ajuge acasă. „Este un drum de acces făcut de noi, dar în urma planului de urbanism al Primăriei. Toţi suntem revoltaţi. În 2008 m-am mutat acolo, după ce mi-am construit casa. Am făcut recepţia finală a casei, nu au fost probleme. Cei de la Armată au spus că nu-i interesează, că e terenul lor. Mi se pare un abuz. Nu ne mai dă voie să-l folosim, au venit cu excavatoare, au distrus drumul de acces în cartier, nu ştiu de ce. Adevărat, mai sunt alte drumuri de acces, de pe Tulcei, Baba Novac, dar acesta este cel mai aproape de noi. Sunt drumuri foarte înguste, Salvarea, de exemplu, nu ar putea ajunge acolo. Eu, ca să ajung acasă, trebuie s-o iau pe la Energia, să intru de pe Baba Novac, când, în mod normal, intram de pe Soveja, pe Barbu Ştefănescu Delavrancea până în capătul străzii iar, de acolo, pe drumul de acces. Acum ocolesc tot cartierul, iar dacă plouă nu pot intra cu maşina. Se poate intra doar cu un jeep dar, şi aşa, destul de greu“, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Cătălin Vasile Mihăilescu sau Tom, aşa cum este cunoscut de către apropiaţi. „N-avem să să facem. Vrem să facem vâlvă. Nu vrem decât să ne lase drumul, nu ştiu de ce-i deranjează că trecem pe acolo! Ne-am luptat toţi să fie curat în zonă, nu vă spun ce gunoaie erau pe terenul Armatei, n-au făcut nimic acolo! Noi l-am curăţat, ne-am certat cu romii să păstrăm zona curată, iar ei vin acum şi strică. Mi-am făcut casa cu credit de la bancă, am vrut o zonă liniştită“, a conchis Tom. Un alt localnic spune că nu-l afectează prea mult faptul că accesul pe drumul respectiv a blocat, întrucât locuieşte aproape de strada Baba Novac, însă este în asentimentul vecinului său şi consideră că nu este normal să le interzică accesul către case. „Ştiu că este terenul Armatei. Am văzut că acum îl lucrează. Erau grădinile celor de la Unitatea Militară, cu mulţi ani în urmă. A fost mult timp plin de gunoaie, tot noi l-am curăţat, că ajungeam să ne îmbolnăvim. Noi am pietruit străzile, am pus mână de la mână. Acum, să vină să strice...oamenii aceia pe unde mai intră?!“, se întreabă retoric, constănţeanul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218