REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Armata indiană a ucis din greşeală 14 mineri

Armata indiană a ucis din greşeală 14 mineri

Replica API 5 decembrie 2021 | 00:00 592

Cel puțin 14 civili au fost uciși din greșeală, în India, după ce forțele armate au deschis focul la întâmplare într-o regiune din nordul statului Nagaland, au anunţat duminică oficialii guvernamentali şi militari. Soldații i-ar fi confundat pe mineri cu un grup de rebeli, potrivit Reuters.

Incidentul s-a petrecut în apropierea satului Oting, după ce membrii Assam Rifles - detaşament al forțelor de securitate indiene - au tras focuri de armă asupra unui camion care transporta peste 30 de muncitori spre mina de cărbune.

„Trupele aveau informaţii de la serviciile secrete despre o mişcare militantă în zonă şi, când au văzut camionul, i-au confundat pe mineri cu rebeli şi au deschis focul ucigând şase lucrători”, a spus oficialul poliţiei care a dorit să rămână anonim.

„După ce vestea a ajuns în sat, sute de băştinaşi au înconjurat unitatea. Au incendiat vehicule ale Assam Rifles şi s-au confruntat violent cu trupele folosindu-se de arme primitive”.

Soldaţii au ripostat şi au deschis din nou focul, ucigând alţi opt civili şi un membru al forţelor de securitate, a mai spus oficialul.

Totodată, potrivit Ministerului Apărării de la New Delhi, mai mulți membri ai forțelor de securitate au fost răniți în acelaşi incident.

Ministrul indian de Interne, Amit Shah, a declarat că este „îndurerat” de vestea că civilii au fost ucişi în incidentul de sâmbătă noapte.

De asemenea, armata a transmis că „regretă” incidentul „nefericit” şi că acesta este anchetat la cel mai înalt nivel şi a asigurat că vor fi luate măsuri în consecinţă. Armata a precizat că în zonă era planificată o anumită operaţiune, bazată pe informaţii credibile din partea serviciilor secrete legate de prezenţa insurgenţilor în regiune.

Prim-ministrul statului Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat pentru Reuters că va fi făcută o anchetă şi vinovaţii vor fi pedepsiţi pentru incidentul pe care el l-a atribuit unei erori a serviciilor secrete, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218