REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ARME, PROSTITUATE, TÂLHĂRII ŞI FURTURI! UN CONSTĂNŢEAN ERA CĂUTAT DIN FEBRUARIE, SĂ FIE ARESTAT

ARME, PROSTITUATE, TÂLHĂRII ŞI FURTURI! UN CONSTĂNŢEAN ERA CĂUTAT DIN FEBRUARIE, SĂ FIE ARESTAT

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:00 867

Anturaj dubios, reglări de conturi, arme, tâlhării și furturi pe bandă rulantă! Vorbim despre un bărbar din Constanța, care se putea numi recidivist încă din anul 2005. Astfel, nu este străin de infracțiuni sau de viața de după gratii, acolo unde și-a petrecut ceva timp. A fost parte din grupări infracționale, condamnat, iar în februarie anul curent fusese, din nou, eliberat pe numele său mandat de arestare. Numai că era de negăsit. A fost depistat de oamenii legii pe 17 decembrie și introdus în CRAP al IPJ Constanța.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat. Bărbatul a fost escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. Mandatul fusese elierat încă din februarie anul curent dar, așa cum bine se înțelege, era de negăsit.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la inculpaţii Gaman Liviu și Achif Ibram. În baza art. 223 alin.1 lit.a şi alin.2 Cod pr.penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Achif Ibram şi Gaman Liviu, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă.

Respinge cererea apărătorului inculpatului Gaman Liviu de luare a unei măsuri preventive mai uşoare ca nefondată”, potrivit minutei judecătorești. Este vorba despre Liviu Găman, care este cunoscut cu antecedente penale. De data aceasta este vorba despre trei furturi calificate.

Însă, amintim faptul că poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au destructurat un grup infracţional care acţiona pe linia furturilor din locuinţe şi a altor fapte săvârşite cu violenţă.

La data de 24 septembrie 2012, poliţiştii au finalizat investigaţiile în două cauze, respectiv o infracţiune de tâlhărie comisă la data de 5 noiembrie 2011, şi un furt din locuinţă, comis la data de 9 martie 2012, în urma căruia au fost sustrase două arme de vânătoare şi muniţie aferentă.

Mascații au descins atunci și la domiciliul lui Găman și au ridicat o armă de vânătoare, precum şi 17 cartuşe calibru 30.06, bunuri furate la data de 9 martie 2012. De asemenea, oamenii legii au mai găsit la domiciliul lui şapte cartuşe calibrul 30.06, 43 cartuşe calibrul 5.6, două cartuşe calibrul 8, cu bilă metalică şi 2 cartuşe calibru 8 cu gaz, 42 capse iniţiere cartuşe letale şi neletale, 42 bile metalice, precum şi un dispozitiv artizanal, în formă de pix-stilou, prevăzut cu arc şi cui percutor şi cameră cartuş adaptată pentru cartuşe calibru 8, o armă cu potenţial letal.

A fost trimis în judecată, condamnat, iar în 2014 a fost eliberat condiționat. Numai că el este recidivist încă din 2005, așa cum este precizat mai sus, când se învârtea într-un anturaj dubios, în sensul că iubita lui, despre care se spunea că era prostituată, fusese violată de doi ”dușmani” de-ai lui Găman, cărora avea să le dea bani. Apoi, a fost trimis în judecată, tot pentru furt, alături de Stelian Ștefanov, Vasile Niculciu, Marian Bădulescu, Constantin Hriban și Ibram Achif , următorul termen în dosar fiind stabilit pentru data de 30.01.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bataie isi luau gagicile cand ajungeau in vest , rupte si gaurite pe peste tot, poate unele isi meritau soarta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102