REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Armenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Armenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Replica API 16 august 2022 | 00:00 714

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei, Erevan, a urcat la cinci morţi, a anunţat luni Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al acestei ţări din Caucaz, citat de France Presse.

Victimele sunt un bărbat şi patru femei, a precizat ministerul într-un comunicat, subliniind că operaţiunile de căutare şi salvare au continuat pe tot parcursul nopţii.

Potrivit ministerului, peste 60 de persoane au fost rănite în explozie, iar alte 19 sunt considerate date dispărute în această zonă, citează Agerpres.

La rândul său, Parchetul General al Armeniei a anunţat în cursul nopţii deschiderea unei anchete pentru "încălcarea regulilor de depozitare a produselor uşor inflamabile" şi "încălcarea normelor de incendiu" care s-a soldat cu decesul mai multor persoane "din neglijenţă".

Originea exploziei, care a avut loc la începutul după-amiezii în piaţa angro Surmalu, nu a fost imediat cunoscută. Acest loc este în mod tradiţional foarte aglomerat duminica.

Unele media, citând martori, au relatat că explozia a avut loc într-un loc în care erau depozitate artificii.

Înregistrări video şi fotografii apărute pe reţelele sociale la scurt timp după explozie arătau o coloană groasă de fum negru care se ridica spre cer şi se auzeau detonări.

Explozia a provocat prăbuşirea unei clădiri.

Potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, la locul exploziei au fost trimişi aproximativ 200 de pompieri şi membri ai echipelor de salvare, precum şi mai multe camioane şi utilaje de construcţii.

Această explozie îndoliază o ţară ce trece printr-o perioadă dificilă.

Mică ţară din Caucaz de aproximativ trei milioane de locuitori, Armenia încă se luptă să-şi revină dintr-un război purtat în 2020 cu Azerbaidjanul vecin şi care s-a încheiat cu o înfrângere grea şi o criză politică majoră, aminteşte AFP.

La scurt timp după explozia din piaţa Surmalu, metroul din Erevan a fost evacuat din cauza unei ameninţări cu bombă, au anunţat autorităţile, precizând că în cele din urmă nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu jartelele de rusnaci ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920