REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Arnica - la ce remedii o poți folosi și ce beneficii are

Arnica - la ce remedii o poți folosi și ce beneficii are

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:00 900

Arnica este o plantă medicinală cu denumirea științifică Arnică montană, care este folosită că ingredient principal în numeroase remedii naturiste.

Sursă foto: Shutterstock

Florile de arnică au în compoziție numeroase substanțe și flavonoide, un ulei esențial, cumarine etc. Preparatele medicinale pe baza de arnică, atunci când sunt aplicate local, au acțiune antiinflamatoare, spun experții, analgezică și antiseptică, scrie doc.ro.

Ce remedii există pe bază de arnică

Arnică este o plantă perenă, cu flori de culoare galben-oranj, care crește în zone muntoase. Potrivit fitoterapeutilor, cremele și unguentele preparate din florile de arnică pot fi folosite pentru a calmă următoarele probleme: dureri musculare și disconfort muscular, echimoze (vânătăi), durere articulară și edem, inflamație.

Arnică beneficii

Arnică este folosită în mod frecvent pentru a trata echimozele sau vânătăile, așa că este un remediu popular în cazul pacienților care au trecut printr-o intervenție chirurgicală. Crema și gelul (adică preparatele topice) care conțin arnică ajută în cazul durerii și echimozelor de la nivelul pielii.

Un studiu1 din 2006 realizat pe pacienții care au fost supuși unei intervenții chirurgicale pentru a reduce aspectul ridurilor a arătat că arnică poate să accelereze semnificativ vindecarea. În plus, preparatele din arnică s-au dovedit a fi eficiente în procesul de vindecare al mai multor afecțiuni. Oamenii de stiinta2 au concluzionat că Arnică montană este mult mai eficientă decât o substanță placebo atunci când este folosită pentru tratamentul mai multor afecțiuni, inclusiv în tratarea durerii, edemului și echimozelor post-traumatice și post-operatorii.

Un tratament pentru echimoze

Arnică este o plantă medicinală despre care se spune că reduce inflamația și edemul, prin urmare, mulți o consideră un tratament ideal pentru vânătăi și pentru calmarea durerii, mai ales că plantă conține anumiți compuși (despre care se știe că au efecte antiinflamatoare) care pot fi absorbiți prin piele.

Un studiu3 din 2010 a arătat că unguentul ori crema din arnică (aplicat/a local, extern) a redus eficient echimozele induse de laser. Dacă te confrunți des cu echimoze, medicul îți poate detalia cum poți folosi unguentul sau gelul pe baza de arnică pe o vânătaie, de câteva ori pe zi.

Uleiul de arnică poate ajută în cazul venelor sparte

Potrivit experților fitoterapeuti, uleiul de arnică sau produsele care conțin această plantă sunt o varianta care poate să ajute la reducerea aspectului vinisoarelor de pe față ori de pe corp (acele vene foarte mici numite și telangiectazii sau "spider veins", adică vene în pânză de păianjen ori vene sparte). Uleiul de arnică poate cauza o reacție alergică la unele persoane, așa că este important să îl testezi mai întâi pe o zona foarte mică de pe piele și să îi raportezi medicului tău dermatolog orice efecte adverse pe care le-ai observat. Dacă nu ai avut reacții adverse, atunci dermatologul îți va explică pentru ce mai poți folosi crema de arnică.

Mod de administrare arnică

Dacă alegi să folosești plantă medicinală Arnică montană pentru a calmă durerea, reține că nu trebuie să o administrezi niciodată oral. Remediile pe baza de arnică se aplică pe piele și, de regulă, plantă este folosită sub formă de crema, gel ori unguent.

Arnică nu este folosită foarte des că remediu cu administrare internă, pentru că dozele mari de extract de arnică nediluat pot fi fatale, spun specialiștii. Este bine, așadar, să discuți cu un medic fitoterapeut, care îți va detalia dozele și modul de administrare, dacă va decide să îți prescrie remedii pe baza de arnică care se administrează intern.

Pentru echimozele care apar pe anumite zone, poți încerca aplicarea pe piele a unui gel sau a unei creme pe baza de arnică, de mai multe ori pe zi, până când vânătaia se vindecă.

Pentru tratamentul topic al unor afecțiuni precum artroză*, specialiștii sugerează că ar trebui să se utilizeze un gel de arnică cu o concentrație mare de substanță activă și să se aplice acest produs pe articulațiile afectate, de două sau de trei ori pe zi, pe o perioada de 3 săptămâni.

Contraindicații arnică

Medicii nu recomandă folosirea unguentelor sau cremelor de arnică pe pielea crăpată, iritată, nu se recomandă pe răni deschise și nici folosirea pe perioade îndelungate de timp, deoarece acestea pot cauza iritații. În plus, femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să discute cu un medic înainte de a folosi plantă arnică.

Unele persoane pot avea reacții alergice la arnică sau pot să prezinte o hipersensibilitate la preparatele medicinale pe baza de arnică. Dacă se întâmplă să apară reacții, trebuie întreruptă utilizarea cremei sau gelului de arnică.

De reținut!

Se vor folosi doar remedii/preparate homeopate diluate în scop intern, deoarece arnică pură (un extract pur din această plantă) poate fi toxică pentru ficat dacă este administrată intern. Este important că pacientul să discute cu medicul înainte de a administra intern sau extern arnică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614