REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ARSENE RÂVNEȘTE un post de CONDUCERE la Sanatoriul MANGALIA

ARSENE RÂVNEȘTE un post de CONDUCERE la Sanatoriul MANGALIA

Replica API 11 decembrie 2020 | 00:00 3070

Fostul director financiar al Sanatoriului Balnear din Mangalia, Liviu Claudiu Arsene, insistă să se întoarcă pe funcţie. Demis în urma unor deficienţe constatate de instituţiile abilitate, în urma controalelor, Arsene a solicitat reintegrarea pe funcţie la începutul anului 2018. Asta, în timp ce fostul director al Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Bogdan Maganu, încearcă să revină și el pe postul de manager, după ce l-a pierdut în favoarea lui Lucian Nichita.

Liviu Claudiu Arsene a deținut funcția de director financiar contabil în baza unui contract de mandat încheiat în mai 2014 cu Sanatoriul pe o perioadă de 3 ani. În aprilie 2017, a venit la conducerea unităţii Bogdan Maganu, care i-a locul lui Viorel Pascanu, după ce acestuia din urmă i-a expirat contractul de mandat. Între timp, contractul lui Arsene a ajuns la final, însă Maganu a decis să i-l prelungească cu încă trei luni. După o lună de la prelungire, conducerea i-a desfăcut contractul, după ce i s-a imputat neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, aspecte constatate de instituţiile statului, în urma unor controale. Au avut loc mai multe controale în domeniul asigurării condițiilor corespunzătoare de cazare și prestare a serviciilor medicale, a condițiilor igienico sanitare precum și în domeniul financiar-contabil efectuate de către reprezentanți ai Direcției de Control în Sănătate Publică și reprezentanții Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism. Inspectorii DSP Constanţa au constatat mai multe deficiențe. De asemenea, instituţia Curții de Conturi a constatat şi ea, în urma controlului, ca abatere de la legalitate neconstituirea Fondului de dezvoltare a spitalului, parte a bugetului de venituri și cheltuieli destinată potrivit legii îmbunătățirii/dezvoltării serviciilor medicale, precum și un prejudiciu reprezentând plata de accize către furnizorul de gaze naturale, instituția fiind scutită potrivit Codului fiscal de plata acestor taxe, în condițiile legii. Toate aceste aspecte i-au fost imputate directorul financiar contabil, acesta fiind şi motivul pentru care i-a fost încetat contractul.

Bogdan Maganu

Arsene a contestat decizia în instanţă, solicitând reintegrarea în câmpul muncii, însă Tribunalul i-a respins acţiunea. Magistraţii au constatat că decizia de concedierea fost întemeiată, pe încălcarea de către directorul financiar contabil a obligațiilor contractuale respectiv obligația de a îndeplini conform atribuțiilor ce-i revin potrivit contractului de administrare. I-a respins și Curtea de Apel, iar acum uzează de ultima cale de atac extraordinară: a solicitat, pe 9 decembrie, revizuirea hotărârii.

Reamintim că și Bogdan Maganu se judecă cu sanatoriul, după ce a pierdut postul de manager, deși a câștigat concursul în augusta .c.. Minsiterul Sănătății a decis să-l numească șef pe Lucian Nichita. Bogdan Maganu solicită anularea ordinuluid e numire a lui Nichita în funcție.

Revenind la Claudiu Liviu Arsene, acesta a fost, în trecut, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie (SCRMFB) din Eforie Nord. În 2008 a primit funcţia, iar un an mai târziu a fost demis, locul lui fiind luat de Aurelian Ivaşcu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati afara pe BADESCU LAURENTIU scursura PSD ista de la Ambulanta si pe analfabetul DORCEA ALEXANDRU sifonul si catelul lui. Spagari astia care au angajat pe mii de eiro si contracte cu parandarat. Masinile nu se repara dar facturile sunt de sute de milioane. Sintem obligati sa lucram cu masini defecte ca sa poata fura BADESCU SI DORCEA. DATI AFARA SLUGILE ASTEA PSD ISTE care au fost sustinute de STROE si BUMBAC GEORGETA.
0
0
Am inteles ca Nichita este interimar, urmeaza un concurs si cel mai bun va fi managerul sanatoriului.Directorul financiar este o alta functie probabil prevazuta in organigrama. Sau se opteaza pentru o functie 2 in 1, mai fac economie,ce atata sefie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614