REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ARSVOM, dotată cu o navă de intervenții în ape de mică adâncime. VIDEO!

ARSVOM, dotată cu o navă de intervenții în ape de mică adâncime. VIDEO!

Replica API 11 decembrie 2019 | 03:21 1087

Agenția Română De Salvare A Vieții Omenești Pe Mare (ARSVOM ) informează sosirea în Portul Constanța a navei de intervenții MAIA în data de 09.12.2019. Această navă a fost construită în șantierul BALTIC WORKBOAT din Estonia.

Nava specializată de depoluare pentru intervenții în ape de mică adâncime are următoarele caracteristici : lungime -18,5 m; lățime-4,67 m; înălțime constructivă-2 m; pescaj max-1,40;deplasament-32 tone; viteza maximă-peste 25 noduri;viteza de croazieră-20 noduri, autonomie extinsă - 650 Mm.

Nava MAIA are capacitate de a prelua la bord și transfera către alte nave hidrocarburi sau alte substanțe dăunătoare, recuperate în cadrul operațiunilor de depoluare și poate interveni atât în zona plajelor, cât și în mare deschisă, are capacitate de a împrăștia dispersanți sau de a stinge incendii la alte nave. Secundar, poate efectua misiuni de căutare și salvare de vieți omenești cu echipamente specializate de recuperare a persoanelor aflate în apă.

Investiția a fost aprobată și finanțată de la bugetul de stat în valoare de 21.920 mii lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vantu bate, ninsoarea cade.....carliontz rezista ..blestemata fie rasa lui
5
4
Prima saptamana se anunta incendiara , pregatiti.va de o schimbare radicala ! Bye curly, see you in another life, your end just start !!
11
9
mai copii totusi 21 de milioane lei pe o barcuta, e cam putin... Bossu o facea la juma de pret
1
9
Anca 2 , te referi la analfabetul care a scris pregatitiva in loc de pregatiti-va ? La analfabetul ala te referi? Daca la ala faci referire , no comment ! Felul in care scrie si ura pe care o emana spune totul despre el . Sarbatori fericite !!
18
0
Tu chiar crezi ca un om cu functie s-ar preta sa scrie tot ceea ce au scris frustratii si analfabetii de mai jos? Si are mai multa scoala decat toti la un loc...
3
13
Pacat ca ai aceasta functie , in conditiile in care nu prea ai trecut pe la scoala .
13
0
N-ai decat sa-i muncesti , numai ca ai grija mare ca nimeni nu este batut in cuie , cum nu a fost nici Elefantul M cum il numesti tu .
18
1
Intra repede pe translate , vezi ce ti-a scris asta .
21
0
It's a matter of hours, you're so small that I do a favor to myself by noticing you. : D : D
21
2
in ciuda la toti voi ramane dir general la arsvom si va voi muncii sa vedeti voi cine e sefu .a era sa uit pregatitiva ca nu plec asa usor .
1
22
Tic tac , tic tac , Mezei a plecat ! Tic tac , tic tac , Serban a plecat !! Tic tac , tic tac , mai ai cateva ore , zdreanta mica !! : D
21
5
se aude ca se doreste externalizare sectii CNAPMC , foame mare de bani
5
1
Mai piatra, mai bolovan,mai cataroi te-am ginit ,apucati-va de mana amandoi, creier de furnica & bolovan si Moldova scrie pe voi.Ptr cunoscatori.
22
2
Angelina e un nume sfant... microb sau bacterie ti se potriveste mai bine
6
17
Cine are creier de furnica , curly ? :D
21
5
Cine are creier de furnica , curly ? :D
21
5
Daca asa ti-a spus Elefantul M..., asa o fi...uuuu
5
16
Creier de furnica , iar scoti capul ?? 3 zile si te.ai dus sraqu !
23
7
Cata frustrare!! Oameni de nimic, cu zero realizari in viata..
7
23
Sa inteleg ca apelativul de creier de furnica este folosit pentru conducatorul preaiubit Carliont alias Cretu ?
26
9
Ba dobitocule , taci draqu ca esti prost cu spume ! Roata aia mare care o sti tu , a fost inlocuita cu rotita aia mica de pe scaun , cum te uiti in stanga , cea din dreapta este a radarului . Prost te.a mai kkt joiana ! Ce drau faci valuri daca esti prost ? Stai linistit , nu.i cazul sa te alarmezi , ca tine mai sunt inca 95% din postaci d.aici .
19
1
Cat mai ai pana pe 23 creier de furnica? Atunci sa te vad cat de tare esti , javra ordinara .
19
9
Vorbesti mult ,confuz si prost !Cand ai sa iti faci o barca , sunt tare curios daca ai s.o faci aici , in conditiile in care este cu mult mai scumpa , dotari mai slabe , si , nu in ultimul rand ...este romaneasca . Va place sa mancati cacat in necunostinta de cauza , mai luati draqu o pauza in pula mea !! Toti sunteti numai specialist , dar de fapt , daca ne uitam atent mai bine de jumatate din postaci sunt analfabeti .No Comment!!
17
4
PNListi prosti am vazut,,,daaa destepti nu.
13
6
felicitari ...... va miscati mai repede decat apc ...
5
3
se desfinteaza sectia navala administratia port maritim sntp ,se comaseaza cu arsvom
8
5
Cata frustrare la unii care nu au realizat nimic in viata lor! Cum spuneti dvs, dle Wolf... Poate avem santiere dar daca nu avem specialisti tot degeaba,.....
12
20
incep useristii, mari experti si atotstiutori sa isi dea cu parerea! ei le stiu pe toate, zic ca nava a costat prea mult si s au bagat bani in buzunar. ba sunteti tare prosti! daca ati facut si voi 2 3 voiaje precum colegul candidat la primaria Mangalia asta nu inseamna ca le stiti pe toate!
17
8
Mai oameni buni 5.3 milioane de euro ptr o salupa de ape mici.Suntem la Marea Neagra poate ati uitat .Cum dracu sa dai atatia bani pe un depol .Cred ca este cea mai mare plesneala la o institutie de c....... cu o conducere vai mama ei .In frunte cu fabulosul nemasuratul,neterminatul conducator, Carliont .vai vai cat te mai tin in functie ca mai ai putin si ne molipsesti cu incompetenta si analfabetismul afisat
9
17
Nava asta depol era pe lista sa fie fabricata la noi,dar "expertii" nostri au considerat un pret atit de mic incit nu acoperea nici costul echipamentelor.Salupa asta cred ca este echipata cu minim,adica mai nimic.Unde-i spaga?
8
16
voi nu ati vazut ca ,in cabina, vaporul nu are roata aia mare cu spite , din lemn , cu ,care se intoarce vaporul ! V-a fraierit fabricantul cu piesa asta lipsa !
8
20
Buna treaba! Felicitari! Strigator la cer este ca avem o groaza de santiere navale si importam o salupa din Estonia!
11
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369