REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ARSVOM repară şalupa “Albatros” la o firmă vedetă din Valu lui Traian

ARSVOM repară şalupa “Albatros” la o firmă vedetă din Valu lui Traian

Replica API 3 iunie 2017 | 00:00 400

Milioane de euro de la stat

Milioane de euro de la stat

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a găsit o singură firmă capabilă să-i repare şalupa “Albatros”. Beneficiara este o cunoscută societate din Valu lui Traian, care a primi de-a lungul anilor contracte de milioane de euro de la companiile de stat navale. Corpul de Control al primului ministru arăta anul trecut că ARSVOM a cheltuit ilegal zeci de milioane de lei din banii primiţi de la bugetul de stat şi a folosit în alte scopuri navele din dotare, inclusiv şalupa “Albatros” .

ARSVOM a achiziţionat “servicii de reparaţii cu andocare, extragere axe şi carme, lucrări de doc, lucrări diverse la şalupa "ALBATROS SAR" în vederea prezentării la inspecţia anuală ANR-IT, conform cerinţelor caietului de sarcini”. Contractul în valoare de 395.017,4 lei, fără TVA, pe 18.05.2017 singurei firme admise la licitaţie, Electroscoica Mar SRL din Valu lui Traian. Electroscoica Mar este deţinută de Dumitru Dan, Ion Fătu, Laurenţiu Gabriel Tomoş, Iulian Gherman şi Ion Enache şi este o prezenţă obişnuită pe listele de cumpărături ale companiilor publice. În ultimii ani, firma a primit peste 20 de contracte, în valoare totală de 3,6 milioane de euro, cel mai mare venind de la Administraţia Naţională Apele Române, care a cumpărat o navă cu 850.000 de euro. În rest, aproape toate celelalte contracte au fost primite de la ARSVOM şi Autoritatea Navală Română. Electroscoica Mar a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 6,6 milioane lei şi un profit net de 460.000 lei, cu 69 de angajaţi, dar şi datorii de 3 milioane lei.

Zeci de milioane tocaţi aiurea

Revenind la achiziţia ARSVOM, trebuie amintit faptul că un raport de anul trecut întocmit de Corpul de Control al primului ministru a desfiinţat pur şi simplu activitatea depusă de şefii acestei agenţii. Verificările au vizat activitatea ARSVOM din perioada 2010- 2015. În acest interval, agenţia a avut doi directori generali: Ion Voicu şi Daniel Manole, cel care ocupă şi în prezent această funcţie. Corpul de Control a descoperit că şefii ARSVOM nu se întâlneau cu anii în şedinţe pentru exercitarea atribuţiilor, au cheltuit ilegal 38.000.000 lei din banii primiţi din bugetul public, iar navele, inclusive şalupa “Albatros” care se repară acum, au fost folosite de zeci de ori în folosul altor firme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru prostul care a declarat ca salveaza GSP-ul..ce salveaza ma GSP?? Cumva banii lu Comanescu sau afacerile ilicite ale lui?Ba prost te-a mai fatat mata pe tine ma bou cu doua picioare.
2
0
pe moldoveanu drept in varf s-a deschis o alta firma de reparat salupe,i-a sa vada poate acolo este comisionul mai mare
3
0
Sifoneaza banii statului , sefii fura de rup , si nu fac nimic ! ! ! Salveaza GSP in locul lor ...
3
6
Off alt "inteligent" care-si da cu parerea,e plina Romania de destepti din astia ca voi de aceea merg lucrurile asa cum merg.
1
3
Bai prostu pamantului,esti vreun idiot care nu stie ce vb!Citeste legislatia romana si internationala sa vezi de ce exista ARSVOM. Esti un bou foarte mare,mare de tot.
6
2
"Curiosule", daca taceai, filosof ramaneai!
6
2
In primul rand este ARSVOM, nu Arvom..mai invata putin ...apoi este singura firma de stat care intervine pentru salvarea vietii omenesti pe mare...ca in ultima perioada "s-au pus tunurile" pe ARSVOM doar sa aratam competenta ISU este alta poveste...poate nu au stiut sa se promoveze suficient, poate era loc de mai bine...cum explicati faptul ca ARSVOM nu poate da nicio declaratie fara avizul Ministerului Transporturilor? Cum explicati faptul ca angajatii au salarii de mizerie? Si se pot discuta multe....
8
2
Poate sa-mi spuna cineva cu ce se ocupa Arvom,ca de tocat bani toaca. Concret ce produce aceasta cooperative dor de munca.Nimic. Toti sunt numiti sa to ace banii pentru buzunare .atat .ar trebui urgent desfiintata. Tocatoare aiurea de bani Daca imi da cineva un exemplu de realizare a ceva concret,respect
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614