REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Artişti, olimpici şi bilingvi – iată cu ce elevi se laudă Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân

Artişti, olimpici şi bilingvi – iată cu ce elevi se laudă Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân

Replica API 19 mai 2017 | 10:23 852

Luna mai a fost una de succes pentru liceeni de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța. Elevii săi au venit cu premii de valoare internațională, care sunt de-a dreptul de toată laudă. Într-o conferință de presă, susținută joi, 18 mai a.c., elevii premiați au fost prezentați presei.

Lucia și Maria Berechet sunt două tinere talentate. Lucia este clasa a IX-a la CNMB, iar Maria este clasa a VII-a la Scoala numărul 7. Ambele fete sunt cântărețe și au participat la faimosul concurs de talente muzicale de la San Remo, din Italia. Cele două fete au făcut parte din grupul Vivox din București, unde au interpretat spectacolul intitulat „Stele în devenire”, sub stricta îndrumare a profesorului dirijor Viorel Gavrilă. Concursul a avut loc în periaoda 3-6 mai, iar fetele au luat premiul cel mai pe categoria grup vocal.

Mara vrea să ajungă la Eurovision și îl admiră foarte mult pe Tudor Chirilă cu trupa Vama. Lucia, pe de altă parte, o admiră foarte mult pe Paula Seling și dorește să aibă o carieră pe plan internațional, iar oamenii să fie mândrii de ce realizează tinerele talente constănțene. Nu sunt singurele premii câștigate de cele două. Mara a câștigat festivalul Flori de Mai, cu premiul 1 și a primti suma de 2.000 de lei, iar Lucia a câștigat premiul 3 la Festivalul Mamaia Copiilor. Cele două au avut o apariție și în emisiunea „Next Star”, unde au cântat pe două voci, alături de tatăl lor.

Un alt premiant este Răzvan Efrim, care a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Științe, care a avut loc la Copenhaga. „Am obținut medalia de bronz la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Au participat 24 de echipe din țările Uniunii Europene. Fiecare țară are dreptul să trimită câte două echipe, cu câte 3 membri. România a avut două echipe, membri aleși la nivel național. Am participat în două probe practice pe echipă, și în urma rezultatelor obținute am primit această medalie. Este un concurs complex, pentru că este nevoie să lucrezi în echipă pentru a completa subiectele. Eu am fost ales pentru chimie”, a precizat Răzvan Efrim, licean în clasa a X-a la CNMB.

„O performanță de notat a fost obținută la un concurs internațional de limba engleză, numit HIPO, care a avut loc la Veneția, între 13-14 mai. Din România au participat 5 elevi, dintre care 3 sunt elevi la CNMB: Lipan Andrei, din clasa a VII-a, Marinescu Cezar Filip, din clasa a VI-a și Bârlădeanu Alexandru din clasa a X-a”, a menționat conducerea liceului. Alexandru Bârlădeanu a obținut premiul al III-lea la categoria la care a participat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corectati: echipa este formata din 3 membrii Corectati si numele elevului, este Efrim nu Ifrim.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218